YAPARIM DİYENLER İÇİN ‘İSTESEM’..


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli olağanüstü çalışmalar yapıyor. Şu yaz aylarında ne tatile çıkıyor ne de odaya kapanıyor..
Varını yoğunu, mesaisini, enerjisini hep İSTE’nin daha da büyümesi için harcıyor..
Önce İSTE’nin altyapısını gerdanlık gibi işledi, şimdi de yeni fakülteleri, kütüphaneyi ve daha birçok birimi üniversiteye kazandırmak için o koca araziyi şantiyeye dönüştürdü.
Öğrencilerin geleceği açısından bir çekim alanı oluşturdu.
Öyle ki;
Türkiye genelinde sıkıntı yaşayan Su Ürünleri Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Turizm İşletmeciliği’nin 2. öğretim programı dışındaki lisans programlarında doluluk oranı ortalama olarak %98’e ulaştı. 
Hemen hergün çabalıyor..
Üniversiteyi, iş dünyasına entegre etmeyi başardı.
Sürekli İTSO’yla, şirketlerle temas halinde..
Hatta, bölgedeki lisansüstü dereceli Ar-Ge personeli ihtiyacının artması, nitelikli Ar-Ge mühendislerine olan talebin karşılanabilmesi ve başvuru fazla olmasına rağmen tezli yüksek lisans ve doktora programlarında öğretim üyesi başına alınabilecek öğrenci sayısının sınırlı olması vb. gibi nedenlerle yüksek lisans eğitimine devam edemeyenler için; Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılmasını sağladı..
Her gün sahada koşturuyor..
Uluslararası toplantılarda İSTE’yi tanıtıyor..
Şimdi de “İskenderun Teknik Üniversitesi Sürekli EğitimUygulama ve Araştırma Merkezi (İSTESEM)”ni kurarak, şehre büyük bir kazanım sağladı.
Dün Resmi Gazete’de yönetmelik yayımlandı, gururlandım..
‘Yaparım’ diyenler için, hayat boyu öğrenme kavramını öncelikler arasına aldı.
Rektör Dereli ‘İSTESEM’le; kişisel, kurumsal, toplumsal ve endüstriyel olarak ihtiyaç duyulan her türlü eğitim, kurs, sertifika programı, seminer, çalıştay, konferans ve benzeri etkinlikleri tek çatı altında topluyor.
Aynı çerçevede yetkilendirildiği sınavları gerçekleştirmek ve belgelendirmek suretiyle üniversitenin, ulusal ve uluslararası düzeyde özel sektör ve kamu kuruluşları ile işbirliğinin gelişmesini İSTESEM ile sağlayacak. Daha sırada ne var bilmiyorum..
Rektör Dereli süprizlerle dolu..
Biliyorum ki, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli’nin bu azim ve kararlılığı olduğu müddetçe, üniversitenin ismini yakında zirvede görmek mümkün..
Hocama güveniyorum!