MUHTEŞEM FESTİVAL


Belen Belediyesi 2. Geleneksel İncir Şöleni ve Şiir Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada, derece alan şiirlerin yazarları ve festival alanında yapılan yarışmada derece giren incir üreticileri, ödüllerini düzenlenen törende aldı.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Belen Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen’in ürettiği tarımsal ürünlerin Hatay dışında da rağbet gördüğünü belirterek, tarımsal ürünlerin değer bulacağı çalışmaların yapılması gerektiğine işaret etti. Köylüler Kent Meydanında ki yapacağımız dükkanlarda kendi el emeği göz nuru ürettiği ürünlerini satabilecekler. Belen’in sadece inciri değil, hurması, alıçı, nar ve nar ekşileri ve bunlardan üretilen belben, cevizli sucuk yaptığımız çalışmalarla hak ettiği değeri bulacaktır” dedi.

‘ZİRAATIN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ’
Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, yaptığı konuşmasında “Memleketimizin değeri bilmeliyiz. Ziraatın değerini bilmeliyiz. Tarım değerlerimizi yaşatalım ki çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara bunu aktarabilelim” dedi. Belen’de Kaymakamlık olarak yapılan çalışmada 20 bin alıç fidanını çiftçiye ulaştıracaklarını belirten Kaymakam Aydın, çiftçimizin her zaman yanında olduğunu dile getirerek, hurma ile ilgili de çalışmaları olduğunu ifade etti. Milletvekili Orhan Karasayar da kısa bir konuşma yaparak festivalin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve Belenin konum ve üretim anlamında marka bir ilçe olduğunu belirterek, çiftçimiz her zaman başımızın tacı, hükümet olarak da her zaman yanınızdayız ifadelerini kullandı.

PLAKET VE ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Belen Konulu Şiir Yarışmasında ve İncir Üreticileri yarılmasında derece alanlar, plaket ve altın ödüllerini aldı. Ödüller, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve Belediye Başkanı Adnan Vurucu ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından takdim edildi sunuldu. Belen Belediyesi’nin düzenlediği Şiir Yarışması’nda ilk üçe giren şiirler ile mansiyon alan ilk üç şu şekilde belirlendi:
Birincilik Ödülü Zeynel Abidin Payas (Belen’e Yemin Şiiriyle), İkincilik Ödülü Muhittin Alaca (Belen’de Bir Seyyah Şiiriyle), Üçüncülük Ödülünü ise Sinem Bulut Yücel (Eşsin Şehir Belen’im Şiiriyle) kazandı. Şiirde Mansiyon alanlar ise şöyle: Hilmi Kınalı (Belen şiiriyle), Mehmet Demirel (Yaylasın Belen şiiriyle), Abdullah Cila (Belen’im Ballısın siiriyle), Mehmet Fatih Balta (Çınar şiiriyle).. Serpil Korkmaz, Eşref Azgın Türkileri, Ali Parlak’dan oluşan Seçici Kurul Şiirleri şu kriterlere göre değerlendirmeye aldı: Yarışmaya katılan şiirlerde; konu bütünlüğü ve konuya hâkimiyet, şiirin konusu, konuya uygun başlık seçimi, kullanılan dil üslüp ve şiirde ahenk, şiirde kullanılan özgün imge ve ifadeler, vurgu, tonlama ve noktalama işaretleri dikkate alındı. İncir Üreticileri yarışmasında da derece girerek altın ve plaket alan yarışmacılar ise şöyle sıralandı; Şerife Akça, Emine Savaşcı, Selvi Hamamcı..
İncir seçici kurululu ise şu isimlerden oluştu; Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kösece, Esnaf Oda Başkanı Halit Kanat, Ziraat Mühendisi İbrahim Avcı ve Dr. Nizamettin Kemirtlek’den oluştu. Haber: Yılmaz AKPINAR