SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İMZALANIYOR


Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Christopher Cooter, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun çaba harcıyor. Özellikle ticari boyut anlamında Türkiye ve Kanada’nın ilişkilerinin güçlenmesi için yoğun mesai yapan Büyükelçi Cooter, MÜSİAD Hatay Şubesi’ni ziyaret ederek, iş adamlarımıza bilgiler verdi. MÜSİAD Hatay Şubesi, Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Christopher Cooter’i konuk etti. Büyükelçi Cooter’i MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

‘KARARLI ADIMLAR ATMALIYIZ’
MÜSİAD Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’nın tercümanlık ettiği ziyarette ilk olarak konuşan Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Christopher Cooter, Türkiye ve Kanada arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Şimdiye kadar ilişkilerin geri seviyede kalmasının iki ülkenin birbirine iyi tanıyamamasından kaynaklandığını vurgulayan Büyükelçi Cooter, bundan sonra kararlı adımlarla ilişkileri kuvvetlendirmek gerektiğini söyledi. Türk büyükelçinin de kendisi gibi yoğun mesai harcadığını belirten Cooter, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının imzalanacağını, bununda büyük bir adım olduğunu söyledi. MÜSİAD’ın çok büyük bir aile olduğunu vurgulayan Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Christopher Cooter, MÜSİAD’ın Kanada’da şube açmasının büyük fayda ve katkı sağlayacağını önemle ifade etti.

‘ZEMİN OLUŞTURULURSA SEVE SEVE BİR ARAYA GELİRİZ’
Ziyaretten büyük memnunluk duyduklarını belirten MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, büyük işlerin, küçük adımlarla başladığını, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için de bu ziyaretin küçük bir adım olduğunu söyledi. MÜSİAD olarak yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını kaydeden Başkan Tosyalı, “MÜSİAD olarak bizlere Kanada’da üyelerimizin firmaları ile karşılığı olan işlerle ilgili bir zemin oluşturulursa seve seve bir araya geliriz. Bu gerek ticari faaliyetler, gerekse de güçlü bağlar oluşması açısından çok önemlidir. Türkiye ve Kanada arasında bir köprü oluşturmak için yaptığınız bu çalışmaları çok önemsiyoruz. İnşallah, birlikte her iki ülkenin de kalkınması için üzerimize düşen çalışmaları yapacağız” diye konuştu. Ziyaretin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekilirken, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Büyükelçi Cooter’e çeşitli hediyeler takdim etti.