HEDEF SIFIR İŞ KAZASI


18.07.2017 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit Bal’ın başkanlığında; Hatay ilinde faaliyet gösteren Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinin (OSGB) katılımıyla iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.
SGK İl Müdürü Hamit Bal açıklamasında, “İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün geliştirilmesi, iş kazalarından ve meslek hastalıklarından korunması adına iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteklediği ve onayladığı “Hedef Sıfır Deklarasyonu” doğrultusunda iş sağlığı güvenliği hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve kontrolün sağlanması amacıyla ilimizde faaliyet gösteren OSGB’lerin yetkili temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; İl Müdürlüğümüz Denetmenlerince çok tehlikeli ve tehlikeli işyerlerine yönelik yapılan iş sağlığı ve güvenliği rehberlik faaliyetleri kapsamında yerinde tespit edilen eksiklik ve aksaklıklar Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinin yetkili temsilcilerine bildirildi” dedi.
İl Müdürü Bal toplantıda, iş sağlığı ve güvenliğinin bütün çalışanları ilgilendiren çalışma hayatının en temel unsurlarından biri olduğunu belirterek, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak İl Müdürlüğünce bugüne kadar yapılan çalışmalar ve il genelindeki çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerleri ile bu işyerlerinde istihdam edilen sigortalı sayıları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu kapsamda ilimizde özel sektöre ait; 3.831 çok tehlikeli, 5.663 tehlikeli ve 12.076 az tehlikeli olmak üzere toplam 21.570 işyeri ve bu işyerlerinde toplam 147.654 sigortalının çalıştığını aktardı.
İl Müdürü Bal, iş sağlığı ve güvenliği konulu rehberlik çalışmalarında tespit edilen hususları sektör temsilcileri ile paylaşarak iş güvenliğinde beklenti ve taleplerini iletti. Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB) yetkili temsilcilerinin göstermiş olduğu yoğun ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Haber: Mustafa TOPAL