GEÇİÇİ DE OLSA ÖNLEM İSTİYORUZ!


İskenderun’da beş mahalleyi üzerinde birbirine bağlayan, yüksek yapıldığı için yıkımına karar verilen köprünün işlevini gören dolgu geçiş yolunun daralması nedeniyle feyezan kanalına yine araç devrildi. DSİ tarafından bir süre önce Meydan Mahallesi 49 Evler köprüsü yıkılarak yerine ve Yüzme havuzu önüne olmak üzeri iki ayrı yeni köprü inşa edildi. Yüksek inşa edilmesi nedeniyle oluşan sıkıntı yüzünden köprüler devreye girmemesi üzerine, Meydan Mahallesi ile diğer mahallelerin ulaşımı feyezan kanalı üzerine yapılan dolgu geçiş noktasından sağlanıyor.

TOPRAK KAYMASIYLA YOL DARALDI
Yağmur suyu drenaj borusu nedeniyle daralan dolgu geçin noktasında toprak kaymasıyla da yol daha da daralınca, geçiş yapan araçlar kayarak feyezan kanalına devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. HBB’nin Pac Tayfur Sökmen Bulvarı battı-çıktı inşaatı nedeniyle feyezan kanalı üzerindeki dolgu geçiş yerinde trafik yoğunluğu daha da artınca, araçların kanala kaymalar da arttı. Yolun darlığı ve sürücünün de dikkatsizliği yüzünden 31 KHE 32 plakalı bir otomobil feyezan kanalına kaydı. Köprülerin yapılmaması, önlemlerin alınmamasına tepki gösteren mahalleli şunları söyledi: “Çukur oluşmuş, dönüş yaparken, aşağı doğru kayma yaptı. Çok şükür araçta can kaybı ve yaralanma olmadı. Ama çok tehlikeli bir yer, şurada demir şerit olsa daha iyi olacak, önlem alınmıyor. Köprü, bir senedir bitiremiyorlar yüksek olmuş diye… Gerçekten bu bir-iki değil! Günde en az bir iki kişi, oluşan çukur yüzünden, aracıyla kanala kayıyor. Gaz verip kurtaranlar var, herhalde abim yavaş geldiği için kurtaramadı. Can kaybı olmadan buraya bir önlem yapılması lazım, buradan çocuklar da herkes de düşebilir…”

BİR TEK MEYDAN MAHALLELİNİN SORUNU DEĞİL!
Mahalleli, Belediye başkanına da seslenerek “Bu soruna bir el atsın, eğer gücü yoksa Büyükşehirden destek alsın. Şu köprüyü yapalım. İstiyorsan mahalle destek çıksın. Bizim için sorun oldu bu köprü. Sadece Mahallenin arabaları geçmiyor, son model arabalar, lüks araçlar da geçiyor. Cumhuriyet, Piri Reis, Barbaros, Feyezan kalanının karşı tarafındaki tüm mahalleler burayı kullanıyor. Önlem için ille can kaybı mı olsun?!” dedi. Haber Cuma KESEROĞLU