BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR


İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, ‘çözüm odaklı’ görüşmeler yapıyor. İskenderun Maliye Sarayı toplantı salonunda İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Astsubay Kıdemli Başçavuş Medet Sönmez, Hatay Büyükşehir Belediyesi 2.Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak, Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Tecirli Selçuk, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İskenderun Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç, AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge İşletme Şefi hazır bulundu.

‘HASSASİYETLE HAREKET EDİYORUZ’
Vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarının belirlenerek, çözüme kavuşturulması noktasında kararlılık ve hassasiyetle hareket ettiklerini, bu doğrultuda kıymetli mahalle muhtarların da sunacağı fikir ve önerilerin önem taşıdığını ifade ederek sözlerine başlayan Kaymakam Soytürk, istişare toplantılarının kentimize ve kıymetli İskenderun halkına hayırlı olması konusunda iyi dilek ve temennilerini dile getirdi. Kaymakam Soytürk, vatandaşlarımızın daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla asayiş ve huzur başta olmak üzere, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri vb. konularda istişarede bulunmak suretiyle eksiklerin giderilmesi noktasında çözüm odaklı çalışmaların el birliğiyle yapılabileceğini belirtti.

SURİYELİLERİN NÜFUS KAYIT SİSTEMİNDE ENTEGRASYON
Muhtarlık idaresinin, idari yapımızın en küçük birimi ve temel yapısı olduğuna da dikkat çeken Kaymakam Soytürk, İlçemizde kamu hizmetlerinin işleyişinin optimum hale getirilmesi hedef edinilerek, bu hedef doğrultusunda muhtarlarımızca mahallelerine hakim olmaları, mahalle sakinlerinin sorun ve ihtiyaçlarına duyarlılık göstererek yerinde tespit edilmesini sağlamaları, özellikle Suriyelilerin nüfus kayıt sistemine entegrasyonunun sağlanması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Kaymakam Soytürk, muhtarlarımızın istek ve önerilerini dikkatle dinleyerek, çözüme kavuşturulması bakımından ilgili mevzuatın hükümlerini incelemek ve kurum yetkililerinin de görüşünü almak suretiyle istişare de bulundu. Kaymakam Soytürk, toplantının sona ermesinin müteakibinde katılımlarından ve çalışmalarından dolayı muhtarlarımıza ve ilgili kurum yetkililerine teşekkür etti. Bu tür toplantılar vesilesiyle kentin idarecileri ve muhtarlarının buluşması sağlandığından memnuniyetlerini ifade eden mahalle muhtarlarımız ise, İskenderun’un sorun ve ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması noktasında kendilerine gösterilen ilgi ve alaka ile istek ve önerilerine gösterilen duyarlılıktan dolayı Kaymakam Soytürk’e teşekkür etti. Haber: Yılmaz AKPINAR