BEKİR ALTAN İLKELERİ..


Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, 4 dönemdir belediye başkanlığı görevini başarıyla yürütüyor. MHP’nin 200 oyu olduğu dönemde, CHP’nin kalesi Payas’ta, belediye başkanı seçilmek kolay değil elbette..
Ama o başardı!
Hatta, ‘Payas’ın ilçe olması’ taahhüdüyle AK Parti’ye geçti, yeniden başkan seçildi.
Duruşu, fikirleri, ilkeleri, yöneticiliğiyle takdir görüyor.
Başarısı, ünü, Türkiye’ye yayıldı.
O’nu asıl başarılı kılan unsur; sadece yaptığı hizmetler değil.. Gençlere, çocuklarımıza verdiği değer, eğitimle alakalı ‘vizyon’ projeler ortaya koymasıdır..
Payas Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle genç girişimcilere sertifika dağıtım töreninde Bekir Başkan’ın gün içindeki programını da izledim. Bir gencimizin, teknolojik yeniliğe imza attığı ‘kodlama’ programını heyecanla dinledi.
Yüzlerce öğrenciye her türlü donanımı sağlayarak, onları bir çatı altında buluşturup, yeteneklerini sergileme fırsatı tanıması olağanüstü bir güzellik.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘eğitim’ programı ışığında Payas Belediyesi’nden destek istemesi..
Akademik eğitimi hususunda, üniversitelerimize sağlanan hizmet, bu vizyonu anlamlı kılıyor olsa gerek.
Payas’ta hemen her gün bir etkinlik var. Halkın sürekli bu etkileşimin içinde olması, ilçenin en büyük zenginliği.. İşte bu noktada Payas Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Ali Aras’ın da gayretini takdir ediyorum. Payas’a coşku, heyecan katıyor.
Tüm dair müdürlerinde koordine, uyum muhteşem!
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan bu konuda çok hassas..
Belediyenin, halkın, esnafın, iş dünyasının her katmanında yer alması gerektiği ‘ilke’ olarak benimsenmiş. Örneğin, ‘Uygulamalı Girişimcilik’ sertifikası alan genç girişimciler, yeni bir iş yeri açarken, belediyenin desteğini de ciddi anlamda hissediyor.
Ben o programda, girişimcilere ‘hizmet alımlarında’ Payas Belediyesi’nin destek verdiğini gördüm. Ayırım yok!
Misafirlere ev yemeği ikram edilecek.. Bu işi yapan girişimcilerden eşit olarak bu hizmet alımı yapılıyor. Perforje alınacak, yeni girişimcilerden talep alınıyor..
Bekir Başkan’ın duyarlılığı bununla da sınırlı değil.
Genç girişimcelere hangi işi yapması gerektiği konusunda yol gösteriyor.
Tavsiyesi şu;
“Hedeflerinize odaklanın. Ne iş yaparsanız yapın ama en iyisini yapın, işinize sevdalanın! Siz üretin, biz destekleyelim. Bu ülke üretirse, çalışırsa güçlü olur.”

SOĞUK SU KİRLİ SU OLMASIN!
Burası Arsuz’a bağlı Hacı Ahmetli mahallesi. Doğanın bize emanet ettiği en güzel, en berrak, en duru yerlerden biridir Soğuksu deresi.. Buz gibi akan suyu, çam kokusu insanı ferahlatıyor. 
Burada yüzenlerin, piknik yapanların haddi hesabı yok Ama gelin görün ki, doğanın kıymetini bilmiyoruz. Etrafı kirletiyoruz.
Yediğimiz içtiğimiz ne varsa pisliğini etrafa atıyoruz. Ortalıkta bira şişeleri, kaplar, pet şişeler, poşet, kola bardakları, karpuz kabukları ne ararsanız var! 
Bu kadar mı pisiz? Bu nasıl bir kirliliktir? 
Yok mu bunun cezası? Bilemiyorum..
Ortalıkta bir tane çöp konteyner bile yok. 
Buraları kirliliği sürdürürsek, elimize ne geçecek? Başka Soğuksu var mıdır?

SAPIKLIK, ŞEREFSİZLİK YIĞINCA..
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir pansiyon sahibi, konaklamaya gelen kızları kapı aralığından gözetliyor. Kızlardan biri farkedince, hemen şikayetçi oluyor. Soruşturma devam ederken, o pansiyonun ruhsatsız olduğu fark ediliyor. Sen kalk, o aşağılık röntgenci sapıklığınla pansiyon yap! Bir Allah’ın kulu sorgulamasın.. 1 yıldır ruhsatsız işlet, üstüne sapık duygularla kadınlara, kızlara sark.
Allah belanı versin diyorum, başka da bir şey demiyorum!
İkinc olay, Osmaniye’de yaşanıyor.. Bir okul müdürünün aracına el yapımı bomba konuluyor.. O okul müdürü lokantada yemek yediği sırada o aracın motor kısmında yangın çıkıyor.
Bakıyor ki, sağ ön tekerleğin iç kısmında bantla sarılı düzenek var! Ya o düzeneği fark etmeseydi? Peki bu hainliği yapan kim? 
Aynı okulun eski müdürü, iyi mi! Bu nasıl bir husumettir? 
Böyle mi çocuklarımıza örnek olacaklar? 
Nasıl bir dönemde yaşıyoruz? 
Ne huzur kaldı ne de insanlık!!