İSTE’Lİ ASİLDİR


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), TEKNOVERSİTE, kurulduğu günden bu yana büyümeye ve gelişmeye çalışıyor, herkesten büyük destek görüyor.
İSTE’nin her geçen gün yükselen başarısıyla ilgili sosyal medyadaki sayfasında sevincini, mutluluğunu öğrencileriyle paylaşan İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, “İSTE’yi öylesine sahiplendiler, benimsediler ki.. Onlar, TEKNOVERSİTE vizyonuna eklemlendiler, büyük katkı verdiler. Müthiş bir gelişim gösterdiler! Araştırmalarıyla, sosyal sorumluluk projeleriyle, etik projeleriyle, bilimsel projeleriyle, akademik ve sportif başarılarıyla, birlik ve beraberlik içinde bir bütün olmalarıyla müthiş bir İSTE’lilik bilinci oluşturdu onlar! Üniversitemizi, Üniversitelerarası Öğrenci Memnuniyeti Endeksi’nde 4.’lüğe taşıdılar” dedi.
Rektör Dereli, yaptığı değerlendirmenin devamında, “İSTE’diler… İSTE’rken hep asil davranışlar içerisinde oldular. Okula daha erken gelmeye başladılar, devamsızlıkları azaldı, Üniversiteyi sahiplendiler, girişimci olmaya başladı Onlar! Bizi memnun ettiler. Onlar İSTE’diler… Başarmayı İSTE’diler. Ve başardılar… Ve biz daima Onların başaracaklarına, başarılı olacaklarına inanıyoruz… Çünkü biz Onları, başarılı olacak şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Peki, kim mi onlar? Onlar tabii ki bizim biricik mezunlarımız ve öğrencilerimiz” görüşlerine yer verdi.

İSTE’DE ‘YAZ OKULU’ UYGULAMASI
Rektör Dereli, “Ve bu yıl değişik bir şey daha oldu” diyerek, şu açıklamayı yaptı;
“Mezunlarımız giderken bizden bir şey İSTE’di. Bu yıl, hiç olmazsa sadece bu yıl, arkadaşları için YAZ OKULU uygulaması yapmamızı, bir kez olsun denememizi İSTE’di. Arkadaşlarımızla oturduk, konuştuk, değerlendirdik, istişare ettik. Mezunlarımızın İSTE’ğinin “masumiyeti” ve içlerindeki “sevgi” bizi ikna etti. Onları kır(a)madık ve denemeye karar verdik! İSTE SENATOSU, 7 Haziran 2017 tarihinde yapmış olduğu toplantıda 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın (bu yıl) akademik takvimine YAZ OKULU’nu eklemeye karar verdi! Hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle..”
Haber: Yılmaz AKPINAR