BATTI ÇIKTI BİLMECESİ!


İskenderun’a yapılacak olan, 3 aşamalı battı çıktı projesinin temelinin atılmasına günler kala önce, ‘Projenin birçok eksik yanı var, hiç kimse bilgilendirilmiyor’ tepkisiyle öne çıkan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, toplantı düzenliyor.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Pac Meydanı’na yapılması düşünülen Battı Çıktı Projesi ile ilgili bugün saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda bir basın toplantısı düzenliyor. Projenin ileride doğabilecek teknik ve altyapı sorunlarını yerinde konuşmak üzere, üniversite akademisyenleri ve STK’ların da katılacağı toplantıda, battı çıktı projesi tüm yönüyle masaya yatırılıyor.
Pac Meydanı’nda esnafın yaşayabileceği olası sorunları önemsediğini belirten Başkan Seyfi Dingil, “Ben bu durumdan rahatsızım! Hiçbir proje aceleye gelmemeli. ‘Yaptık, oldu’ gibi mantıkla hareket eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu konuda bizleri olduğu gibi, hiçbir STK’yı, esnafı bilgilendirmedi. Biz bu projeyle ileride sorun yaşanacağını görebiliyoruz. Pac Meydanı 50 metrelik yolu kapsarken, nasıl oluyor da 9 şeritlik bir yol gösterilebiliyor? Bu proje, fizik kurallarına, mimari değerlere ters bir görüntü oluşturuyor! Esnafın durumu ne olacak? Pac Meydanı sorunlu bir yer. Etraflıca değerlendirme yapmadan, fizibilitesi yapılmadan, böyle bir çalışma, yarın Kavaslı örneğini gibi karşımıza büyük bir sorun olarak çıkabilir. Neredeyse bir yıl sürecek çalışma, İskenderun’un trafiğini felç edecek, esnafımızı olumsuz etkileyecektir. Adana, Mersin Büyükşehir Belediyelerinde yapılan battı çıktılar yeniden revize ediliyor. Çünkü, altyapısı, çevre etkileşimleri düşünülmeyen yerler hep bir yanında eksiklikler barındırır. Bizler de, bu sorunu etraflıca değerlendirmek için, üniversitemizin akademisyenlerini, teknik hocalarımızı ve STK’larımızı davet etti. Olması gereken de budur. Eğer ortada bir olumsuzluk yaşanacaksa, dur demesini de biliriz” tepkisinde bulundu. Haber: Yılmaz AKPINAR