ÜLKEMİZİ, BAYRAĞIMIZI HEP SEVELİM


İskenderun Esnaf Oda Başkanları, geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’e bir veda yemeği düzenlendi.Emekli Kaymakam H. Hasan Özyiğit onuruna, Yelken Kulübü’nde düzenlenen veda yemeğine Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Hakan Kılınçkaya, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB İkinci Başkanı ve İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Uğur Fırat ile İskenderun esnaf odaları başkanları katıldılar.

‘ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN’
Kaymakam Özyiğit’e veda yemeğinde ilk söz alan HESOB İkinci Başkanı Uğur Fırat, “Esnaf odaları olarak Hatay’da yedi yıla yakın şerefiyle, namusuyla görev yapan değerli Kaymakamımız Hasan Özyiğit’in emekliye ayrılmasından dolayı bir araya geldik. Her zaman bizlere dost canlısı olan ve ne zaman kapısını çalsak bizleri sonuna kadar kucaklayan çok değerli bir insan. Allah kendisinden razı olsun. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. İşi gücü rast gitsin değerli kardeşim” dedi.HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ise, “Her zaman esnafımızın yanında olan çok sevdiğimiz değerli Kaymakamımız emekliye ayrıldı. Burada bizleri mutlu eden taraf ise yine burada bizlerle kalması ve buraya yerleşmesi. Kendisine yeni hayatında başarılar diliyoruz. Kardeşliğimiz, diyaloğumuz, birliğimiz her zaman devam edecek” dedi.

‘BİZ HALEN ALIŞAMADIK’
“Memur ya emekli olur ya da tayini çıkar gider” diyen İskenderun Kaymakam Vekili Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya gecede yaptığı konuşmasında, “Değerli büyüğümüz emekli oldu biz hala alışamadık. İki yıldır emekli olacağını söylüyordu. Bir türlü ikna edemedik. Ben iki şeye ikna edemedim. Bir tanesi emekli olmamaya, diğeri ise sigarayı bırakmasına ikna edemedim. İnşallah sigarayı en kısa zamanda bırakır. İskenderun halkının gönlünde gerçekten taht kurmuş. Kapısının sonuna kadar açık olduğunu gördük, gözlemledik ve herkesten duyduk. Onun içinde meslektaşım olarak kendisinden gurur duyuyorum. Emekli oldum diye bizden kaçmayacak tabi ki değerli tecrübelerinden her zaman faydalanacağız, istifade edeceğiz. Her zaman bizim gönlümüzde. Yolu bahtı açık olsun” dedi.

‘İSKENDERUN HALKINI GÖNÜLDEN SEVİYORUM’
İskenderun’un Emekli Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, “Meslek hayatımda otuz yıl oldu. İtiraf edeyim çok çabuk geçti. Ama duygulandıran şey hayatımın her döneminde sevmeyi çok arzuladım. İnsanımızı, ülkemizi, milletimizi, devletimizi, cumhuriyeti, demokrasiyi hakikaten içten sevdim. Dolayısıyla dünyada yaşamanın temelinin sevmek ve saygı göstermek, sevilmek olduğunu bir kere daha hissettim. İskenderun’u ve İskenderun halkını can gönülden seviyorum. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Değer meslek odası kuruluşları arkadaşlarımıza, hakikaten tüm çalışmalarında bizlere destek oldular. Bizlere gönüllerini açtılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizi, devletimizi, milletimizi ve bayrağımızı hep sevelim” dedi.Konuşmaların ardından HESOB İkinci Başkanı ve İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Uğur Fırat ve Oda başkanları tarafından emekliliğe ayrılan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit gecenin anısına plaket takdiminde bulunuldu ve hatıra fotoğrafı çekildi.Haber: Cuma KESEROĞLU