ŞİİRLERLE 15 TEMMUZ RUHU!


İskenderun Namık Kemal Ortaokulu bir ilki başararak, çocuklarımızın milli duygularla yazdığı şiirleri kitap haline getirdi. Okul Müdürü Ali Koç, “15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere hissettirmek yegane amacımızdır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde İskenderun Namık Kemal Ortaokulu tarafından Türkiye geneli ‘15 Temmuz Ruhu’ isimli şiir yarışması düzenlendi.Türkiye’nin birçok ilinden binin üzerinde öğrencinin şiirleri, İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Türkçe öğretmenleri tarafından büyük bir titizlikle incelendi. Antakya Üçgedik Ortaokulu öğrencisi Kamil Can Aşar’ın ‘Can Vatan Hak Canan’ adlı şiir birinciliği, Şırnak Vali Aydın Arslan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Hatice Eski’nin ‘Kahraman Türk Askeri’ adlı şiiri ikinciliği, İstanbul Era Koleji öğrencisi Ege Batu Atasavun’un ‘Halis Er Ömer’ adlı şiiri üçüncülüğü elde etti.‘15 Temmuz Ruhu’ isimli şiir yarışmasında dereceye girenlere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde tören düzenlendi.

ÇOK ANLAMLI BİR ESER!
Çocuklarımıza 15 Temmuz bilincini unutturmamak için böyle bir çalışma yaptıkları için Okul Müdürü Ali Koç’u tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, “Türkiye’de ilk şiir yarışması ve gerçekten çok güzel bir çalışma. Bu gelen tüm şiirleri eserleri bir kitap haline getirmişler buda ayrı bir güzel çalışma olmuş. Ülkemizdeki tüm öğrencilerin bu şiirleri okuması lazım. 15 Temmuz’u da hiçbir zaman unutmamak lazım” dedi.Bu yarışmada amaçlarının 15 Temmuz’u Türkiye’ye unutturmamak olduğunu söyleyen İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, “Nasıl çocuklarımız Çanakkale’yi unutmuyor ise 15 Temmuz’da ikinci miladımızdır. Unutturmamız gerekiyordu. Bakanlığımız sayesinde Türkiye geneli bin eser geldi. Bin eser arasında Türkçe öğretmenlerimiz gece gündüz çalışarak, 1-2-3 halinde sıraladılar. Bu bin eser arasından en iyi olarak gördüklerimizi bir kitap haline getirdik. Umarım ülke olarak bir daha 15 Temmuz’a yaşamayız ve gençlik olarak da bunu asla unutmayız” açıklamasında bulundu. Ödül töreninde birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın takdim edildi.

TEK KOLEJİ SPONSOR OLDU!
TEK Koleji kurucusu Yılmaz Tunç, bu duygu yüklü şiir kitabına sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu yüce ruha sahip olmanın bilinciyle ve gururuyla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, bu güzel vatanı sonsuza kadar yaşatacağı inancındayız” diyerek, muhteşem bir eser ortaya çıktığını belirtti.Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da, TEK Koleji’nin kurucusu Yılmaz Tunç’a katkılarından ötürü teşekkür ederek, plaket takdim etti. Haber: Yılmaz AKPINAR