ORHAN KARASAYAR, ‘BİZ OYLARIMIZI DÜŞÜRMEDİK, YÜKSELTTİK’


TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, referandumun ardından başladığı teşekkür ziyaretlerine basın mensuplarıyla devam etti. Milletvekili Karasayar, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek, gündeme ve referandum sonuçlarına ilikşin değerlendirmelerde bulundu. Hasan Baba Restaurantta verilen kahvaltıya; AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve basın mensupları katıldı.

‘BİZ SİYASETİ MAKAM VE MEVKİİ İÇİN YAPMADIK’
Türkiye’nin kazasız belasız referandum sürecini atlattığını kaydeden Milletvekili Karasayar, yeni sistemin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Türkiye’nin artık büyümek için önünde hiçbir engel kalmadığını söyledi. Milletvekili Karasayar, “Referandum sonrası vatandaşların kararına saygılıyız. Herkes de saygı duymalıdır. Referandum da biz bu anayayası istiyoruz çıktı. Oy oranlarına baktığımızda vatandaş bizden daha çok çalışıp onlarla kucaklaşmamızı istiyor. Geçmişte ülkeyi belli bir noktaya taşıdık ve tıkandık. Ondan bu sistem değişikliğine gidildi. Bu sistemde kendi bölgemi büyütmek ve güçlendirmek adına daha iyi hizmet için çalışacağım” dedi. ‘İskenderun’daki oy kaybının sorumlusu kim olacak?’ şeklinde soruya da yanıt veren Milletvekili Karasayar, “Biz oylarımızı düşürmedik yükselttik. İskenderun’un coğrafik yapısını herkes biliyor. Buna rağmen biz yoğun bir şekilde çalıştık. Ve vatandaşımızında her türlü kararına saygılıyız. Biz hiçbir zaman siyaseti makam ve mevkii için yapmadık” dedi.

FEYEZAN KANALININ 2. ETABINA BAŞLANIYOR
Kahvaltı da konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, çalışmaları devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Feyezan Kanılının gelişi güzel yapılmasına, iki köprünün de yoldan yüksek olarak yapıldığından bitmiş olmasına karşın kullanılamamasına yönelik soruya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yanıt verdi; “Devlet Su İşleri, Feyezan kanalının temizlenmesi ve duvarıyla ilgili 100 yıllık ileriye dönük bir proje yaptı. Kanalın istinat duvarı için 3.80 metre bloklar konuldu. Bazı yerde daha derin olduğundan farklılıklar yaşandı. İki köprünün de aksaklıklarının giderilmesi için DSİ’ye yazılarımızı yazdık. 2 etapta bütün bu aksaklıklar giderilecek” dedi. Milletvekili Orhan Karasayar’da, “Bu cumhurbaşkanının İskenderun’a hediyesidir. İskenderun halkının rahatsız olduğu konularda yeniden düzenleme yapılacak” dedi. Haber: Mustafa TOPAL