ÖĞRENCİLERİ MUTLU EDEN ETKİNLİK


İskenderun Teknik Üniversitesi Sosyal sorumluluk projesi kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinin desteği ile öğrencilere günü birlik gezi düzenlendi. İskenderun Teknik Üniversitesi sosyal sorumluluk projesi programı sürecinde “Deniz ve Çocuk” temasıyla İskenderun Cırtıman Ortaokulu öğrencilerine yönelik bir aktivite gerçekleştirdi.
İskenderun Teknik Üniversitesi Su ürünleri fakültesi Deniz Liman İşletmeciliği 2. Sınıf 2.örgün öğrencilerinin yönetiminde okuldan alınan 53 öğrenci ve 3 öğretmeni çeşitli geziler yaparak keyifli vakit geçirdi. Öğrenciler, ilk olarak İskenderun Deniz müzesine getirildi. Öğrencileri Deniz Müzesi yetkilileri karşıladı. Deniz Müzesi’nin Türkiye’deki yeri ve öneminden bahsedildi. Hatay ile ilgili tarihi bilgiler ve Türk Denizcilik tarihi ile ilgili salonları gezdirilerek bilgiler verildi.
Öğrencilerin etkinliği heyecan verici tekne turu ile devam etti. Balık üretim çiftliğini gezdirildi, üretim çiftliğinde Çupra yavrusu balığının hakkında bilgiler aktarıldı. Öğrenciler balıklara yem atma imkânı sağlandı. Doğal güzellikler arasında fotoğrafları çektirilen öğrenciler, düzenlenen tekne gezisinde şarkılar söyleyip, halaylar çekti. Balık Ekmek ikram edildi ve hediyeleri takdim edildi.
Tekne turundan sonra öğrenciler İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokuluna geldi. Türkiye’de tek sivil dalış kulesinde Dalgıçlar öğrencilere kısa bir gösteri yaptı. Dalgıçların su altında nasıl anlaştığı, ne gibi işlem yaptığı hakkında bilgiler verildi.
Proje Sorumlusu Senem Özoğlu “Bu projede bir çok devlet okulunda maddi imkânsızlıklar sebebiyle öğrencilere güzel imkanlar sağlanamamaktadır. Projede bu süregelen olayın bir gün de olsa, küçük kardeşlerimize güzel bir gün yaşatmayı amaçlamaktayız. Bu etkinlikte İskenderun çevre köy okullu olan Cırtıman Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldik. Öğrenci kardeşlerimizin Denizciliği sevmeleri, anlamaları, öğrenmeleri ve yakından görme fırsatı bulmaları bakımından önemli olduğu hedeflenmektedir” diye belirtti. Okul dışına çıkarak stresten uzaklaşan öğrenciler, gezinin tadını çıkararak, kendilerine bu imkânı sağlayan emeği geçen herkese ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesine teşekkür ettiler.
Haber: Mustafa TOPAL