İSTE’DE TEKNOVERSİTE GÜNLERİ..


İskenderun Teknik Üniversitesi ‘Teknoversite’ yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Henüz iki yaşında olan İSTE, Rektör Prof.Dr. Türkay Dereli ve deneyimli akademisyen kadrosunun azmi ve inancı sayesinde, yeni yatırımlarla büyüyor.
Rektör Dereli, hakikaten İskenderun için büyük bir şans!
Düne kadar emekleyen İSTE’yi, kısa sürede ayağa kalkan, koşturan bir kampüse dönüştürdü! ‘Teknolojiyi’ üniversiteleştirmek adına her çalışmayı yapıyor.
Gerektiğinde Türkiye’yi dolaşıp, katma değeri yüksek ürünlerin gerekliliğini hatırlatıyor, örnekler sunuyor.
Teknoversite vizyonu işte bunun için var..
4-6 Mayıs tarihlerinde İSTE’de gerçekleştirilecek olan ‘Teknoversite Günleri’ni bu nedenle heyecanla bekliyorum.
İSTE’nin yeni yatırımlarını işitmek, olağanüstü etkinliklerini takip etmek, öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak, şevkle çalışan ve üreten bir ekibin pozitif enerjisine odaklanmak, biz teknoloji sevdalıları için büyük bir fırsat!..
Hepsi güzel, hepsi anlamlı..
İşte bu yol haritasının hepimize iyi geleceğini düşünüyorum.
Bu aralar morale ve yeni şeyler söylemeye ihtiyacımız var.
İSTE de, bu manada iyi bir rol modeli teşkil ediyor!
Rektör Dereli’nin katkısı olağanüstü..
Geleceğe umutla bakmak isteyen herkesi, özenle hazırladıkları ‘2. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ’ne davet ediyor. Rektörümüz de hem heyecanlı, hem gururlu..
Örneğin, sunuculuğunu İSTE’nin insansı robotu ROBİSTE’nin yapacağı tören kaçar mı? Bir etkinlik programı düşünün ki; bilim, teknoloji, kültür, sanat ve sportif faaliyetleri uyum içerisinde harmanlayan çok zengin bir içeriğe sahip..
İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan; “Demir-Çelik Sektörü ve İnovasyon” konulu bir konferans verecek, odağında teknoloji olan birçok konuyu masaya yatıracak.
Bitmedi..
Endüstri 4.0, sanal/artırılmış gerçeklik, marka, patent, sınai mülkiyet, liderlik, TRIZ, R hesaplama, istatistik, yazılım geliştirme, robotik sistemler, üretim sistemleri, 3/4 boyutlu yazıcılar, eklemeli imalat, kuluçka merkezleri, teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, teknoloji transfer merkezleri, tasarım ve e-ticaret de konuşulacak..
Bu konuları anlatmak ve tartışmak için endüstriden, iş dünyasından ve üniversitelerden birçok isim bir araya geliyor.
Ayrıca;
– TEMSA’nın akıllı otobüsü İSTE’de olacak..
– TOFAŞ’ın üniversiteye eğitim amaçlı olarak hibe ettiği otomobilin teslim töreni yapılacak.
– Dünya’nın en büyük üniversite maketini görme fırsatı bulacağız.
Ve.. Hayırsever iş adamlarımızdan Nuri Üysen’in, İSTE Kampüsü’nde hibe olarak yaptıracağı Mediko-Sosyal Binası için bir protokol imzalanacak..
Hayırlı olsun!
Bu arada İSTE Master Planı’nın hazırlanması konusunda destek olan İTSO YK Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetimin de hakkını teslim etmek gerek..
Görüyorum ki;
İSTE, İskenderun’daki ‘Güçbirliği’nin yüzakı, markasıdır!
Herkes elini taşın altına koyuyor..
Ne kadar gururlansak, azdır!

GEÇMİŞ OLSUN!
AVM civarında çöp toplayıcılarına müdahale eden İskenderun Belediyesi Zabıta ekiplerine yönelik dün yapılan taşlı/bıçaklı saldırıyı nefretle kınıyorum.
Bugün zabıtaya saldırma cüretinde bulunan, kim bilir yarın ‘ortalığı kirletiyorsun’ diyen çevre sakinlerine de saldırır. Birileri ekmeğini kazanacak diye de çevreye zarar verme, hele ki görevini yapan memur, personel ve kurumlara saldırma hakkına hiç sahip değildir. Bu saldırıların son bulması ümidiyle.. Yaralı zabıta personellerine geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum..