İSKENDERUN’DA METRUK BİNA YIKILDI!


İskenderun’da tehlike saçan, görüntü kirliliği oluşturan, art niyetli kişilerin barınağı haline gelen metruk yapıların yıkımı devam ediyor. İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Yenişehir Mahallesinde Mitatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir metruk binayı daha yıktı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, metruk yapımının yıkımı sonrasında yaptığı açıklamada, “İlçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyoruz.
Madde ve alkol bağımlılarının yuvası haline gelmiş metruk binaları, bina sahiplerinin veya mahalle sakinlerinin dilekçelerine istinaden yıkımını gerçekleştiriyoruz. Halkımızın daha huzurlu ve güvenli bir İskenderun’da yaşaması için çaba gösteriyoruz. Bu tür yapıların yıkımlarına devam edeceğiz” dedi.

‘TOPLUM SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ’
Toplum sağlığını ve güvenliğini her zaman ön planda tuttuklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “İlçemiz sınırları içerisinde, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan sosyal tehlike arz eden bu yapıları temizliyoruz. Bu tür binalar madde bağımlılarının yuvası haline gelmesi nedeniyle, vatandaşlarımızın da huzurunu kaçırmaktadır. Mahallelerinde terk edilmiş, metruk bina bulunan vatandaşlarımızın veya mesken sahiplerinin belediyemize müracaat etmelerini istiyoruz. Şikâyetler, hemen değerlendirilmeye alınarak gerekli çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu. Mahalle sakinleri ise bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek Başkan Seyfi Dingil’e teşekkür ettiler.
Haber: Cuma KESEROĞLU