GELECEĞE YELKEN AÇTILAR!


Tosçelik Fen Lisesi 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı mezunları, düzenlenen mezuniyet töreni ile hayata yelken açtılar. 2016-2017 yılı mezunları düzenlenen mezuniyet töreninde sevinci, gururu ve hüznü bir arada yaşadılar. İskenderun çevre ilçeler ve yurdun dört bir yanından gelen veliler de çocuklarının bu mutlu anına ortak olarak onları her zaman olduğu gibi yine yalnız bırakmadılar.
Tosçelik Fen Lisesi okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine; Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Tosyalı Ailesi adına Tosyalı Holding Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürü Çetin Mutluay, HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, Okul Müdürü İlhami Koç, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

‘GELECEKTEN ASLA KORKMAYIN’
Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, okulu bölgemize kazandıran ve maddi-manevi her zaman yardımlarını esirgemeyen değerli Tosyalı ailesine bir kez daha teşekkür etti. Müdür Koç, mezun olan öğrencilere de seslenerek, “Burada yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güç ile bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. 4 yıl boyunca beraber gülüp oynadığınız, dertleştiğiniz, şakalaştığınız bazen anne ve babanızla, kardeşinizle paylaşamadığınız sırlarınızı paylaştınız. Acı tatlı hatıralar yaşadığınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Dostlarınızı arkadaşlarınız asla unutmayın! Tüm bunlardan önemlisi gelecekten asla korkmayın! Çünkü yarınlara attığınız ilk temel sağlamdır” ifadelerini kullandı. Müdür Koç’un konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler bayrağı ve okul flamasını alt sınıftaki arkadaşlarına teslim etti.
Daha sonra okulu ilk üç derece ile bitiren öğrenciler, protokol mensupları eşliğinde yaş kütüğüne isim çaktılar. Burada kısa bir konuşma yapan Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, öncelikle böylesi bir okulu ülkemize ve bölgemize kazandıran hayırsever Tosyalı ailesine teşekkür etti. Buradan mezun olan öğrencilerin ileride en iyi doktor, en iyi mühendis ve idareci olarak ülkemize hizmet edeceğini kaydeden Kaymakam Kılınçkaya, tüm öğrencilere hayatları boyunca üstün başarılar diledi.
Konuşmanın ardından mezun olan öğrencilere Tosçelik Fen Lisesi öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi. Mezuniyet töreninin son kısmında ise, öğrenciler havaya keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadılar.