FUAT TOSYALI EN ETKİN İŞ İNSANI!


Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilen “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının 2017 sonuçları belli oldu. Yeni yatırımlarla bulunduğu kentleri zenginleştiren, istihdam sağlayan, vergi rekoru kıran, yaptığı sosyal yatırımlarla Türkiye’yi ve bölgeyi kalkındıran Tosyalı Holding, Anadolu’ya yön vermeyi sürdürüyor. Bu yıl listenin zirvesinde yine, Hatay ve Osmaniye’den dünyaya açılan demir-çelik devi Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı yer aldı.

LİSTENİN ZİRVESİ DEĞİŞMEDİ
Her yıl ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’, ‘Anadolu Markaları’ gibi araştırmalar yapan ve bu araştırmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan Ekonomist Dergisi, bu yıl altıncısı yapılan ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı’ araştırmasının sonuçlarını açıklandı. Hatay ve Osmaniye’den dev bir demir-çelik grubu çıkaran, 3 kıtada yatırımlar yapan Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ikinci sıradaki yerini korudu.
“Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının sonuçlarını yayınlayan Ekonomist Dergisi, hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı’yı ise “Hedef 3 kıtada 10 bin kişiye istihdam” olarak tanımladı. Ekonomist Dergisi’nde Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı hakkında şu ifadelere yer verdi;

‘HEDEF ÜÇ KITADA 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM’
İskenderun’da 9 metrekarelik bir soba dükkanından bugün 4 milyar dolar cirolu bir dev çıkaran Tosyalı Holding’in Patronu Fuat Tosyalı, aldığı önemli yatırım kararları ve sosyal sorumluluk işleriyle Anadolu’nun et etkin iş insanlarından biri..
Demir-çelik sektöründe Osmaniye’den Cezayir’e uzanan önemli yatırımları hayata geçiren Tosyalı, üç kıtada 6 bin olan istihdamı yeni yatırımlarla üç yıl içinde 10 bine taşımak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Aktif iş yaşamında sosyal sorumluluk çalışmalarına da ayrı bir önem veren Fuat Tosyalı, Türkiye’nin en çok sosyal sorumluluk çalışmalarına imza atan isimlerinin başında geliyor. Grup olarak 120 milyon TL’yi aşan sosyal sorumluluk yatırımlarıyla dikkat çeken Tosyalı, bu rakamlarla Capital’in Gönlü Zenginler Listesi’nin dördüncü sırasında yer alıyor.

‘YATIRIMA SINIR KOYMUYORUZ’
“Sosyal Sorumluluk bizim için en az ticari başarımız kadar önem taşıyor” diyen Tosyalı, sadece İskenderun ile sınırlı olmadıklarını ve bu alana yüklü bir bütçe ayırarak çalışmalara sınır koymadıklarını kaydediyor. Bu noktada önceliği kendi bölgelerine verdiklerini aktaran Fuat Tosyalı, sağlık merkezlerinden fen lisesine, sevgi evlerinden camii ve spor salonlarına kadar bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda çok sayıda kalıcı eser oluşturduklarını ifade ediyor. Sosyal sorumluluk projeleri içinde sporun ayrı bir yeri bulunduğunu anlatan Tosyalı, “Bu konuda ilk adımı 2012’de attık. 3 bin kişilik kapasiteyle bölgeye hizmet veriyor” diyor. Haber: Yılmaz AKPINAR