COŞKULU YÜRÜYÜŞ!


İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenlendi. İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği gençlik yürüyüşüne İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İskenderun Gençlik Merkezi öğrencileri de katıldı. Ellerinde dev Türk Bayraklarıyla katıldıkları ‘Gençlik Yürüyüşü’, İskenderun sahili Meteoroloji Müdürlüğü önünden başlayarak Atatürk Anıtı önünde son buldu. Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleşen gençlik yürüyüşü, vatandaşlardan tarafından da sevinç ve coşkuyla karşılandı.
Anıt alanında son bulan yürüyüşün ardından ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel tarafından çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. Yürüyüşe İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri, İskenderun Gençlik Merkezi öğrencileri eğitimcileri, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ferit Ali Gündel ve vatandaşlar katıldı.
İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, gençlik yürüyüşü sonunda yaptığı açıklamada, “15-19 Mayıs tarihleri arasında Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gençlik haftası olarak kutlanıyor. Bu etkinliklerin ilk gününde de öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte gençlik yürüyüşünü düzenledik. Yürüyüşümüzün sonunda anıt alanında çelengimizi sunduk. Gençlik haftamız başladı. Bu haftada pek çok etkinliğimiz olacak. 19 Mayıs günü sabah saat 09.30’da anıt alanında tören düzenlenecek. Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde özellikle basketbol, voleybol, futbol ve masa tenisi gibi birçok spor karşılaşmaları olacak. Bunun yanında 15-19 Mayıs tarihleri arasında İskenderun İlçe Halk Kütüphanemizde kitap sergisi olacak. 19 Mayıs günü Sahil Güvenlik Botu şehir iskelesinde 11.00-16.00 saatleri arasında, Deniz kuvvetlerinin modern savaş gemileri Deniz Üs Komutanlığı kışlasında 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak. Deniz Müze Komutanlığı tarafından Deniz Müzesi 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak halkımızın ziyaretine açık olacak. Yine 19 Mayıs günü Gençlik Merkezimizin yıl içinde yapmış olduğu etkinlikler sergilenecek olup kutlamalarımız bu şekilde tamamlanacaktır” dedi. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU