ÜRETMEYE VE GÜÇLENMEYE DEVAM!


Genç MÜSİAD Hatay Şubesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Üretmeye ve Güçlenmeye Devam Ediyoruz’ konulu program yoğun katılımla gerçekleştirildi. Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen programa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, güçlü bir Türkiye için 16 Nisan’da Evet demenin yeterli olduğunu söyledi. Genç MÜSİAD Hatay Şubesi tarafından gerçekleştirilen ‘Üretmeye ve Güçlenmeye Devam Ediyoruz’ toplantısında ülkemizin geleceği için önemli mesajlar verildi. Payas Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nde gerçekleşen programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, MÜSİAD Hatay şube yöneticileri, Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Yusuf Arslan, Genç MÜSİAD üyeleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

‘ÜLKEMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ’
Katılımın yoğun olduğu programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Yusuf Arslan, Türkiye’nin şu günlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bu süreçte 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun çok önemli olduğunu kaydeden Arslan, “Bizler her zaman güven ve istikrardan yanayız. Ülkemizin daha da büyümesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyor, üretmeye devam ediyoruz. Bunun yanında istihdama da sağlanan her katkı bizi mutlu ediyor. Türkiye, her geçen gün büyüyen, tüm baskı ve müdahalelere rağmen dimdik ayakta duran bir ülkedir. Eşsiz güzelliklere sahip ülkemize hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Biz Türk milleti olarak her zaman devletimizin yanında olarak dayanışma ve kardeşliğimizle bize oyun oynayanlara Allah’ın izniyle fırsat vermeyeceğiz. Bu vesileyle Programımıza katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Hüseyin Yayman beyefendiye Genç MÜSİAD olarak sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, referanduma dikkat çekti. Daha güçlü bir Türkiye’nin temellerinin 16 Nisan’da atılacağını belirten Yayman, Geçmişi geride bırakıp tüm millet olarak birliğimiz ve dirliğimiz çok önemli. Siz değerli iş adamlarımız hiç durmadan ülkemize katkı sunmaya devam ediyorsunuz. Hiç durmadan el ele vererek 2023 hedeflerimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ BİR YÖNETİME İHTİYACIMIZ VAR’
Kampanyanın başlangıcı ve bugün arasında büyür bir fark olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Yayman, “Pozitife döndü. Avrupa’da Türkler aleyhine başlatılan kampanyalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın başına silah dayalı halde yapılan pankartı, ibreyi “evet’e çevirdi. İnsanlar şunu söylüyorlar. “Avrupa hayır diyorsa biz evet diyeceğiz” diyorlar. Toplumda bilinçlenme var. Eskiden Başkanlık sistemini savunuyorduk. Ben zamanında bunun kitabını yazdım Türkiye’de bürokrasi çok. Hızlı karar alabilen verimli bir devlet anlayışı lazım. Türkiye’de her 10 yılda bir darbe olmuş. IMF ile çok sayıda stand-by anlaşması imzalanmış. Normalde 1923’den itibaren 2183 yılında 65. Hükümet gelmeliydi ama şimdi görevde. Türkiye’nin madenleri, altını yok ama çok şükür. Türkiye’de şimdiye kadar güçlü hükümetler yönetseydi bugün çok farklı yerde olurduk ve kişi başına düşen milli gelir 20 bin dolar olurdu. Her zaman cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında sorun çıktı. Bu nedenle bizim güçlü bir yönetime ihtiyacımız var” dedi. Haber: Mustafa TOPAL