NAZIM CULHA, ‘CUMHURİYET, İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR’


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nin açılışının 97. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla CHP Arsuz İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu kutlama törenine katıldı.
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, kadın ve gençlik kolları başkanları, partililer ve belediye meclis üyelerinin Karaağaç Ek Hizmet Binası önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına eşi Selda Culha ve torunu Erk ile birlikte katılan Başkan Culha, Ata’larından kendilerine emanet bırakılan Cumhuriyet’i, çocuklarına ve torunlarına aktarma kararlılığında olduklarını belirtirken, “Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

‘SON NEFESİMİZE KADAR KORUYACAĞIZ’
CHP’liler olarak Atatürk’e, onun devimlerine, Cumhuriyet’e ve TBMM’ye sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “Tüm halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ne büyük tesadüftür ki; ulusal egemenliği tek adamdan alıp halkımıza teslim etmek anlamına gelen TBMM’nin kuruluş yıldönümünden yaklaşık bir hafta önce yaptığımız referandumla, maalesef ulusal egemenliği halktan alıp tekrar tek adama vermek anlamına gelen bir anayasa değişikliğini oyladık. Ve, sandıktan çıkan sonuçlara göre bu değişiklik paketi kabul edilmiştir. Biz şunu çok iyi biliyoruz ve herkesin de bilmesini istiyoruz; Sandığa giren irade, sandıktan çıkan irade değildir. Sürekli olarak millet iradesinden bahseden, milletin iradesinin her şeyin üzerinde olduğundan bahseden bir siyasi iktidar, sandığa ‘Hayır’ olarak yansıyan halk iradesini, sandıktan ‘Evet’ olarak çıkartmış ve anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesini sağlamıştır. Bu sonuçlar henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte, eğer sonuçlar bu şekilde kesinleşmiş olursa maalesef 23 Nisan 1920 yılında TBMM’nin kuruluşuyla millete verilmiş olan ulusal egemenlik, tekrar tek adama teslim edilmiş olacaktır. CHP’liler başta olmak üzere, bu ülkede yaşayan Atatürk’e, onun devimlerine, Cumhuriyet’e ve TBMM’ye sahip çıkan kalk olarak, millet olarak anayasa değişiklik paketi ne getirmiş olursa olursa olsun biz TBMM’ye, millet iradesine, Cumhuriyete, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine son nefesimize kadar sahip çıkmaya ve korumaya devam edeceğiz. Cumhuriyet ve devrimleri bu ülkede ilelebet yaşayacaktır” dedi.

‘EMANETİNİN, BEKÇİLERİYİZ ATAM’
Geleceğimizin teminatı tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklarımızın ve ulusumuzun bayramını kutluyorum. Bundan 97 yıl önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 23 Nisan 1920’de TBMM kurulmuş ve ondan sonra Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyet rejimi ve Cumhuriyet yönetim şekli, demokratik parlamenter sistemi Atamızdan bizlere emanet bırakıldı, bizler de çocuklarımıza, çocuklarımız da kendi çocuklarına devredecekler. Biz, Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun koruyacağız, korumaya devam edeceğiz. Bu ülkede Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır” şeklinde konuştu.
Haber: Mustafa TOPAL