KOT FARKI ÇOK YÜKSEK DEĞİL Mİ?


İskenderun Meydan Mahallesi’ni feyezan kanalı üzerinden üç mahalleyle birleştirmek üzere biri yenilenen, diğeri ise yeni yapılan standarttan yüksek olduğu iddia edilen iki köprü yüzünden vatandaşlar eziyet çekiyor.
Cumhuriyet, Pirireis ve Barbaros’u Meydan Mahallesi’yle buluşturan Şehit Enver Durmaz Caddesi üzerindeki 50 yıldır hizmet veren 49 Evler köprüsü, Feyezan kanalının ıslahı çerçevesinde yüklenici firma tarafından yıkılarak yenilendi.
Daha önceki köprüyü rahatlıkla kullanabilen vatandaşlar, Meydan Mahallesi’ne feyezan kanalı üzerinde iki köprü inşa edildi. İskenderun Belediyesi’nin talebi üzerine DSİ’nin standardına göre inşa edildiği iddia edilen iki köprü, normal yoldan yaklaşık 3 metreyi bulan yükseklikte yapılınca özellikle dört mahalleli gerek araçla, gerekse yaya olarak kullanımına imkan vermedi. Köprü inşaatının tamamlanmasının üzerinden aylar geçmesine karşın, yaklaşık 30 bin kişinin karşılıklı ulaşımını sağlayan 49 evler köprüsüne, geçici olarak yapılan dolgu yamacı yaya olarak aşmak hem eziyete dönüştü, hem de genç, yaşlı vatandaşların zaman zaman düşüp, yaralanmasına neden oldu.

‘KAÇ KİŞİ DÜŞTÜ BİLİYOR MUSUNUZ?’
Meydan Mahallesi sakinlerinden bir kadın geçici olarak dolgu yamacı aşıp, köprüyü kullanarak karşıya geçerken çok zorlandıklarını belirterek, “Kaç kişi düştü buradan, biliyor musunuz? Karşıya geçerken çok zorlanıyoruz” dedi. Aynı mahalle sakini, olay yerindeki Muhtar Ramazan Güneş’e çektikleri bu eziyet için “Peki sizin bunun için yapabileceğiniz bir şey yok mu? Belediyeye gidilmesi gerekmiyor mu?” diye sordu. Köprübaşında motosiklet tamirciliği yapan bir mahalle sakini de “Hiçbir yetkiliyi burada görmedik. Bizimle kimse bir şey konuşmuyor. Mahalle sakinlerinin hepsi şikâyetçi, ben burada günde 20 teyzeyi indirip çıkartıyorum. Yetkililerden burayla ilgilenmesini istiyoruz. Duvar öreceklermiş buraya, geldiler duvar örmeye, mahalle kaldırmadı, burada işçilerle kavga çıktı” diye konuştu.

‘ZAMANINDA YANLIŞI SÖYLEDİK DİNLEMEDİLER!’
Yapılan köprünün çok yüksek olduğunu vurgulayan Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş de “Çok yüksek kot farkı var, evler çok aşağıda kaldı. Bu birileri tarafından yanlış yapıldı. Bu şekilde köprü kalırsa, evlerin önü tamamen kapanıyor. Önüne perde beton geliyor. Vatandaşın hiçbir giriş-çıkış yeri kalmıyor, engelleniyor. Yetkilileri aradık, bu duvarlar daha şekillenmeden, burada yanlış bir şeyler olduğunu söyledik ama kimse bizi dinlemedi” şeklinde konuştu.

‘İNSAN YAŞIYOR BURADA!’
Feyezan kanalı üzerinde yapılan ancak kullanılamayan köprü yüzünden çekilen eziyete tepki gösteren Mahalle sakinleri de şunları söyledi: “Mahallenin ulaşıma açılmasını istiyoruz. Geçen sayın belediye başkanının yanına gittik, köprülerin bir hafta içinde yapılıp teslim edileceğini söyledi. Burada yaşayan insanlara ikinci sınıf muamelesi yapılıyor. Yazık günah, şu insanların çektiğine bakın. Okula giden var, sağa sola giden var, çoluk çocuk çamurdan mahvoluyorlar. Bu insanların kıymetini bilmemiz, değer vermemiz lazım. Kaçıncı yüzyıldayız” Haber: Cuma KESEROĞLU