İSTE’NİN ENTEGRATÖRLERİ İŞ DÜNYASININ YENİ YILDIZLARI OLDU


İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı kapsamında aktif iş hayatı ile tanışan öğrenciler, entegratör olarak çalıştıkları firmaların yetkilileri ile birlikte “Üniversiteden İş Dünyasına” adlı konferansta gelecek yılın entegratör adayları ile deneyimlerini paylaştı. İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) bu yıl ilk kez hayata geçirilen İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) projesi kapsamında; daha mezun olmadan iş dünyası ile tanışan öğrenciler entegratör olarak çalıştıkları firma yetkilileri ile birlikte “Üniversiteden İş Dünyasına” adlı konferansta deneyimlerini paylaştılar.

‘KENDİNİZE DÜRÜST OLUN’
Rektörlük Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa; İSTE’li entegratör öğrencilerden; Makine Mühendisliği Bölümü’nden İbrahim Akkoyunlu ve Halil İbrahim Yılmaz, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nden Zabit Armağan Varol, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Nurullah Değirmenci ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yunus Camgözlü katıldı. Bu entegratör öğrencileri ev sahipliği yapan şirket yetkililerinden; Begüm Elektrik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Günay, Miraç Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti. Proje Müdürü Adem Parlar, Tokgözler Grup Şirketleri adına Bekir Tokgöz, MMK Metalurji A.Ş. Laboratuvar Müdürü ve Ar-Ge Koordinatörü Özgür Karakaş da İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) projesinin önemini ve başarısını anlatan birer konuşma yaptılar. Begüm Elektrik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Günay yaptığı konuşmada; insanın öncelikle kendisine inanması gerektiğini belirterek, “Başkasına inanıp kendinize inanmazsanız başarılı olamazsınız, üniversite mezunu olduğunuzda lütfen kendinize dürüst olun ve illa ki para kazanacağım diye başlamayın” ifadelerini kullandı.

‘FİRMALAR GÜVENİLİR ELEMAN ARIYOR’
Miraç Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti. Proje Müdürü Adem Parlar ise konuşmasında; eğitim hayatından iş dünyasına giriş sürecine, şirketin tarihçesinden yaptıkları projelere değinerek, “Günümüz firmaları kurumsallık adına uzun süre çalışabileceği güvenilir elemanlar arıyor. Aktif olarak katıldığınız her eğitim, kongre ve seminerler birikiminizi artıracak ve kariyerinize katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Adem Parlar, İSTE’nin entegratörlük uygulamasının çok güzel ve yerinde bir uygulama olduğunu sözlerine ekledi. Tokgözler Grup Şirketleri adına kürsüye gelen Bekir Tokgöz de; grup şirketleri ve faaliyet alanları ile ilgili bilgiler verdi. Bekir Tokgöz, İDE Programı ile öğrencilerin iş hayatını daha mezun olmadan tanıma şansı yakalayabildiğini ve bunun büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

‘ÇOK DOĞRU BİR PROJE’
MMK Metalurji A.Ş. Laboratuvar Müdürü ve Ar-Ge Koordinatörü Özgür Karakaş ise konuşmasında şirket profilinden yola çıkarak, demir-çelik sektörünün dünya ekonomisindeki yerinden bahsetti. Özgür Karakaş konuşmasında İDE programı ile ilgili olarak; “Neresinden bakarsanız bakın, İSTE’nin entegratörlük yaklaşımı çok doğru bir projedir” diyerek, dünya ülkelerinin Ar-Ge çalışmalarına ayırdıkları paylar, entegratörlük sürecinin inovasyon açısından sağlayacağı katkılar gibi konulara değindi. Mezun olmadan iş dünyasına adım atan entegratör öğrenciler ise, İDE programı sayesinde iş disiplini, ekip çalışması, fikirlerin projeye dönüşmesi gibi iş hayatında çok değerli olan kazanımlar elde ettiklerini belirterek, İDE projesini hayata geçiren İSTE Rektörlüğü’ne ve İSTE ile bu konuda protokol imzalayarak işbirliği yapan firma yetkililerine teşekkür ettiler. Haber: Yılmaz AKPINAR