‘BOTANİK BAHÇESİ’NDEN RAHATSIZ MISINIZ?!’

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, CHP’nin eski karayolları arazisi ile ilgili, “Şehrin merkezinde 6 mahallenin ortasında, İskenderun içindeki tek yeşil alan olan Karayolları Arazisi’nin geleceği konusundaki çeşitli rivayetlerden rahatsızız” sözlerine tepki gösterdi.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “İlk gün ne dediysem odur.. Biz buraya AVM yapmayacağımızı, konuta açmayacağımızı her yerde ve defalarca söyledik. Buranın Botanik Bahçesi olması yönünde projemizi hazırladık. Bu işler kolay olmuyor! Finansmanı için, projesi için çok çalıştık, Tabii ki bu devasa projeler zaman alıyor. Referandum sonrasında ihaleye çıkıyoruz. Bu devasa parkımız; kendi kendini temizleyen biyolojik gölet, ağaç evler, piknik alanları, çocuk oyun alanları, hayvan kulübeleri, açık oturma alanları, yürüyüş parkurları, mini şelale, fitness alanları ve manzara seyir terasları gibi birçok unsuru bünyesinde barındıracak” diyerek, tepki gösterenlere, ‘Siz botanik bahçesinden rahatsız mısınız?” diye sordu.

‘TÜM AĞAÇLAR KAYITLI’
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “57 yıldır buraya dokunmayanlar, arazinin betonlaşmasını seyredenler, bizim kadar yeşil sevdalısı değillerdir. Burayı biz alır almaz, içindeki depoları, çirkin görüntüyü kaldırdık. Tüm ağaçları, Tabiatı Koruma Varlığı’na kaydettirdik. Orada tek bir ağacın kesilmesine bile izin vermeyeceğiz. Şimdi biz bunu yaptık diye, çevre düşmanı mı olduk? Burası 55 dönüm yer! Burada sadece kıyıda, köşede, İskenderun’a yakışan bir Kongre Merkezi yapacağız. Onun dışında her yer, vatandaşlarımızın yeşille ve doğayla buluşma noktası olacak” dedi.

‘BİZİM DÖNEMİMİZDE YEŞİL ALAN İKİ KAT ARTTI’
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 55 bin metrekare alan üzerine Türkiye’nin en güzel parklarından birisini yapma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Göreve geldiği günden itibaren yeşil alanlar ve parkların sayısında önemli bir artış olduğunu açıklayan Başkan Seyfi Dingil, “Bizim dönemimizde, yeşil alanlar iki kat artırılmıştır. İnşallah ileride daha büyük parklar da yapacağız. Karayolları arsası üzerine yapacağımız şehir parkında şehrin birçok ihtiyacı da karşılanmış olacak” diye konuştu.

‘İSKENDERUN’A PRESTİJ KATACAK’
Eski karayolları arazisine yapılması planlanan Botanik Bahçesi’nin, Türkiye’de örnek bir proje olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, projenin İskenderun’a ayrı bir prestij katacağını söyledi. Başkan Seyfi Dingil, “Botanik Bahçesi, vatandaşlarımızın yeşille ve doğayla buluşma noktası olacak. Kendi kendini temizleyen biyolojik gölet, ağaç evler, piknik alanları, çocuk oyun alanları, hayvan kulübeleri, açık oturma alanları, yürüyüş parkurları, mini şelale, fitness alanları ve manzara seyir terasları gibi birçok unsuru bünyesinde barındıracak. Bu önemli proje İskenderunlulara nefes aldıracak” diye konuştu. Park’ta ayrıca futbol, basketbol ve tenis sahalarının olacağını kaydeden Başkan Seyfi Dingil, “Spor sahalarının hemen bitiminde açık hava fitness ekipmanları konulacak. Kullanılan fitnes ekipmanları aynı zamanda engelli vatandaşlara hizmet verebilecek şekilde tasarlanacak” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR