YENİ TÜRKİYE!


22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, referandum sürecinde neden ‘evet’ denmesi gerektiğini, İGC ziyaretinde anlattı. Soydan, “Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, yeni Türkiye kurulacaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemindeki eksiklikler de, en kısa zamanda giderilecektir. Zaten sistemin etkileri, CHP’de de şimdiden görülmektedir. Herkesi kucaklama derdine, onlar da nihayet geleceklerdir. Bizi bizden uzaklaştıran eski Türkiye’den kurtulmak için, tabii ki ‘Evet’. Yeni Türkiye’yi; herkese saygı, sevgi ve hoşgörüyü getirmek için, tabii ki ‘Evet’. Yeni Türkiye için ve dünyadaki tüm mazlumlar için, tabii ki ‘Evet’..” dedi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, gazetecilerle sohbet edip, referandum sürecini değerlendirdi. İGC Başkanı Veysel Cıncık tarafından karşılanan Soydan, 1950’den itibaren parlementer sistem, demokrasi ile tanışmaya başladı. O günden bu yana vesayetçiler, milli iradeyi kendi çıkarlarına göre dizayn etmek istediler. Dik duran siyasetçilere ve hükümetlere iftiralar, tezgahlar ve kumpaslar kurdular. Bu da yetmeyince muhtıra ve darbelerle terbiye etmeye çalıştılar” dedi.

‘ZALİME DUR DİYEN ANLAYIŞIMIZDAN KORKUYORLAR’
Soydan, AB ülkelerine sert çıkarak, “Avrupa ve dünyanın bir çok ülkesinde, islam ve yabancı düşmanlığı hızla artmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Türk milletine karşı özel bir düşmanlık da açıkça görülmektedir. Bunlar demokrasi ve insan hakları maskesi altında, dünyanın bir çok ülkesini sömürerek, zulmetmişlerdir. Milletimizin sevgi gücünün, vatan ve bayrak aşkının büyüklüğünü görüyorlar. Ülkemizdeki 80 milyona ve dünyadaki tüm insanlara “Yaratandan dolayı, yaratılanı severiz” anlayışımıza tahammül edemiyorlar. Zalime dur diyen, zulme karşı çıkan köklü anlayışımızdan korkuyorlar” diye konuştu.

‘YENİ TÜRKİYE ÖZÜMÜZE DÖNMEKTİR’
Mehmet Soydan 2009 yerel seçimlerini hatırlatarak, “Ne ezen, ne ezilen; hakça bir düzen kurmak için bu yoldayım’ temel sloganımdı. İskenderun halkı bu dirayette davranacağımı biliyor ve büyük bir destek veriyordu. Ancak halkın ve haklının yanında olacağımdan korkan menfaat çevreleri ve zalimler; iftira, tezgah ve kumpas kurmada yine başarılı oluyorlardı. Ve yine aday olamıyordum. Bu oyun ve tezgahlarla hepimize yıllardır bilerek ve isteyerek kumpas kuran iç ve dış güçler var. Bir de bu oyunlara saflığından veya bireysel menfaatlerinden dolayı katılanlar var. Bunlardan yeterince sıkılmadık mı? Böyle bir Türkiye’den usanmadık mı? Bu eski Türkiye’de bizleri yeterince birbirimize düşürmediler mi? Yeni Türkiye, özümüze dönmektir. ‘Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol’ doğallığı ve samimiyetine geçmektir. Yeni Türkiye kendimize gelmektir ve aslında diriliştir. Yeni Türkiye’de adalet ve kalkınmayla beraber; özgürlükler, sevgiler ve mutluluklar büyüyecektir” dedi.

‘HERŞEYE HAYIR DİYORLAR’
Soydan son olarak, “Bugün eski Türkiye’yi geride bırakmak istiyoruz. Başörtülü bir kadının haklarını savunurken laiklik elden gidiyor denildi. Başörtülü ya da örtüsüz bir tek hanıma yanlış yapılırsa biz ona karşı çıkacağız. Ama biz bu Türkiye de çok eziyet çektik. Mesleklerimiz, inançlarımız yüzünden baskılarla karşılaştık. Artık bunlara bir son vermek gerekiyor. Herşey ortada. Bu ülkenin önünü açmak için Sayın Cumhurbaşkanımız çok çalışıyor. Peki sistem neden değişiyor. Bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları yaşamayalım diye. Yine saldırılar var ama çözüm gösteremiyorlar. Her şeye Hayır diyorlar. Yeni Türkiye’ye geçelim ve en az yüzde 50’nin seçeceği bir Cumhurbaşkanı seçelim. Tek adam iddiası var.. Bırakın Allahınızı Severseniz. Getirilecek sistemi bile anlamıyorlar. Ayırımcılığın, korkuların, vesayetin bittiği bir sistem için Yeni Türkiye’ye Evet diyelim, Cumhurbaşkanlığına Evet diyelim” açıklamasında bulundu.
MHP Lideri Bahçeli’nin tavrını olumlu bulduğunu belirten Soydan, “Sayın Devlet Bahçeli’nin bu sürece katılmasını maalesef anlayamayanlar var. İnanın ki, pek çok CHP’li Evet diyecek” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR