O ATIL BİNA, YURDA DÖNÜŞÜYOR!


Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın ve yönetim kurulu üyeleri, dün İskenderun’daydı.
İlk olarak Down Kafe’de Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile bir araya gelen TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, ardından İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği(İSSİAD)’nde iş dünyasıyla bir araya geldi. Daha sonra Hatay Valisi Erdal Ata’yı, İskenderun’daki çalışma ofisinde ziyaret etti.
Ziyaret programı yoğundu. Ancak, İSSİAD’daki toplantıda, Sakarya Mahallesi’nde atıl durumda kalan yurt inşaası gündeme gelince, bu işe TÜRGEV’in sahiplenmesi süpriz olmadı. Ta en başından beri, Seyfi Başkan’ın TÜRGEV’le dirsek teması bulunuyordu.
Sakarya Mahallesi’ndeki kaba inşaatın yurda çevrilecek olmasını elbette önemsiyorum. Defalarca o binanın değerlendirilmesi gerektiğini yazdım!
Atıl durumdaki binanın, madde bağımlılarının yuvasına dönüştüğünü hatırlattım.
O binanın restorasyonu yapılarak, yurda dönüşmesi, çocuklarımızın eğitim görmesi ve konaklaması açısından önemli..
Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’ın deyimiyle; “Kararlı, dürüst, çalışkan, girişimci ruhlu Türk gençlerine ihtiyacımız var.”
Ülke olarak gelişmenin, daha ileriyi gitmenin yolu başta eğitimden geçer.
TÜRGEV’in yurt çalışması kapsamında Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’ın destek olacağını söylemesi, ‘duyarlı’ bir davranış açısından örnek bir girişim oldu.
O atıl binanın restore edilip, değerlendirilecek olmasına sevindim.
Hayırlısı olsun!

ARSUZ’A 5 YILDIZLI OTEL!
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı hakikaten çok çalışan bir Devlet Adamı..
Göreve geldiği günden bu yana, özellikle turizm alanında neler yapılması gerektiğini sorguluyor. Örneğin Arsuz- Samandağ yolunun kalan 13 kilometrelik kısmı için ödenek çıkarılması hususunda çabalayıp, duruyor. Yanılmıyorsam, sorun çözülmek üzere.. Ödenek konusunda beklenen adım geliyor..
Bitmedi;
Kaymakam Sarı, Arsuz’a 5 yıldızlı bir otelin yapılması için ihaleye çıkıldığını, ayrıca Arsuz Deniz Kampı yanında denize sıfır noktasında bulunan yerin, turizmciler ve yatırımcılar için cazibe merkezi haline geleceği müjdesini verdi.
Bu gelişmeler, son zaman aralığında işittiğimiz güzel haberler..
Dilerim, bu güzel haberlerin arkası gelir.
Çünkü aynı gün, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ‘Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’ Çalıştayı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.
Turizm alanında, özellikle mali destek programında, finansal kaynak aktarımları, sektör açısından iyileştirme sağlayabilir.
Yine de söylediğimin arkasındayım, Şöyle ki;
Hatay’da alım gücünü yükseltmeye, her sektörün ivme kazanması için teşviğe ihtiyaç var. “Hatay’da savaş varmışçasına” ortaya konan algı yüzünden kaybediyoruz.
Artık huzura, insanlarımızın gülmeye ihtiyacı var.
Kavgalardan bıktık, usandık!
Bölgede cazibeyi artırmak, yatırımcıyı getirebilmek için ‘hoşgörü’ ve ‘teşvik’ unsurlarından faydalanmalıyız.
Aksi durumda, biri gelir, öteki gider..
Her yatırım, beton yığınına dönüşür!
Hangimiz böyle olsun ister..