İŞTE O RUH!


Siz bakmayın mitinglerdeki referandum atışmalarına.. Tartışırız, kavga ederiz, hatta birbirimizi yeriz! Ama söz konusu vatan olduğunda, arkamıza bile bakmadan koşar, bir araya geliriz.
Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve Şehitlerimizi Anma programı çerçevesinde AK Parti’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, kim varsa etkinliklerde buluştu.
Vatan dediğimiz bu aziz toprakların diyeti Çanakkale’de ağır ödendi.
15 Temmuz’daki hain saldırıyla yeniden denediler, başaramadılar!
Ne yaparlarsa yapsınlar, yine başaramayacaklar!
Yeter ki, etle tırnak ayrılmasın!
Yüreğimizdeki vatan sevgisi hep ışıldasın!
O bakımdan Çanakkale Zaferi önemlidir..
Bu kahramanlık destanı, dirilişin öyküsüdür!
Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır.
Bu yüzden;
Hatay’daki belediyelerin neredeyse tamamı, öğrencileri Çanakkale’ye götürüyor, o günleri hatırlatıyor ya, lütfen giden öğrencilerimizin sayılarını arttıralım!
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın dün; öğrencileri, yurdun çeşitli yerlerinden davet ettiği şairlerle buluşturması da etkileyiciydi..
İskenderun Gençlik Merkezi’nin ‘Gençlik Şehitlerine Yürüyor’ etkinliği duygu yüklüydü. Sabah namazıyla birlikte Kaptan Paşa Camii’nde çorba dağıttılar, Asri Mezarlığı’ndaki ‘Şehitliğe’ kadar yürüdüler.. Ayrıca, Aziz şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okudular.
Bravo Ahmet Keskin’e..
Bravo bu gençliğe!
Gençlerimizdeki bu azim, inanç ve kararlılık olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle sırtımız yere gelmez! Beni en çok etkileyen görüntülerden biri de, Şehitlik’teki tören sırasında 2009 yılında Gabar’da mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kürşad Can’ın mezarı başında yaşandı.
İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı’na yakın bir zamanda atanan Albay Orhan Akkurt, Şehidimiz Kürşad Can’ın ismini görünce, duygulandı..
“Benim Taburumda uzman çavuştu” derken, kelimeler boğazında düğümleniyordu. Kim bilir o an neler düşünüyordu..
O vakit söze karışan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’in, “Bu ülkede hepimiz her yerde varız. Bu Vatanı, bu Devleti, bu Milleti yaşatacağız. Bu devlet hepimizin” şeklindeki sözleri yankılanıyordu kulaklarımızda..
Hakikaten öyle!
İşte o ruh budur!
Ve o ruh diyor ki;
Çanakkale’yi anlayamayan Türkiye’yi anlayamaz!
Çanakkale ruhunu anlayamayan, milleti de anlayamaz.
Çanakkale’deki dayanışma azmini, fedakârlığı anlayamayan da, bu ülkenin, bu milletin kardeşliğini de anlayamaz!