İSKENDERUN’A 300 KİŞİLİK YURT!


Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği’ne ziyarette bulundu. İSSİAD Başkanı Recep Atakaş ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, TÜRGEV yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediyesi Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İSSİAD üyeleri katılım gösterdi.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM’
Ziyaretin açılış konuşmasını İSSİAD Başkanı Recep Atakaş yaptı.
Atakaş konuşmasında, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, “TÜRGEV Türkiye çapında bir hizmet veren bir vakıftır. Eğitime çok büyük katkıları olan vatanına Türk gençlerine kararlı, dürüst, çalışkan, girişimcilik ruhlu çok çeşitli insan yetişmesine vesile olmuştur. Eğitime önem veren birisi olarak TÜRGEV, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere destek veren herkesi canı gönülden kutluyorum. Ülke olarak gelişmek, daha ileriyi gitmenin yolu başta eğitimden geçer. Hepimizin eğitime çok büyük önem vermemiz gerekiyor. Bundan sonra biz işadamları olarak bu ülkenin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

‘2500 KIZ ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ’
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın “Öncelikle bizler TÜRGEV olarak şehrinizde olmak istedik. İskenderun’da sizlerle olmaktan çok mutluyuz. TÜRGEV Türkiye genelinde kız öğrencilerine çalışmalarını gerçekleştiren ve kız öğrencilerine hitap eden bir vakıftır. Türkiye genelinde yurtlarımız var. Türkiye’de 2500 tane kız öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Üniversite okuyan kız öğrencilerimiz ve ortaöğretim okuyan kız öğrencilerimiz eğer ailelerinin yanında kalarak eğitim hayatlarını devam ettirmeleri imkânları yok ise farklı bir şehirde okuyorlar ise bu gibi durumlarda biz TÜRGEV olarak oluşturmuş olduğumuz yurtlarda kız öğrencilerimizi misafir etmiş oluyoruz. TÜRGEV olarak kız öğrenci yurtlarımıza bir tanesinide İskenderun’a açmak istiyoruz. Bunlar sizin desteklerinizle ve belediye başkanımız Seyfi Dingil desteği ile olacaktır. Belediye başkanımız Seyfi Dingil ve arkadaşlarımızla biz yer çalışması için gezi yaptık ve yerimizi belirledik. İskenderun’da 2018 yılında 300 kapasiteli bir kız yurdunu hazır haline getiriceğiz” diye belirtti. Konuşmaların ardından ziyaret sohbet ortamında gerçekleşti. Haber: Yılmaz AKPINAR