HBB’NİN PROJELERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olarak kabul edilen MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtmayı amaçlıyor. Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM 2017’de zenginlikleriyle bir dünya şehri olduğunu kanıtlayan Hatay’a yakışır bir vizyon oluşturacak projelerin tanıtıldığı standın açılışı gerçekleştirildi.

BAKAN ÖZHASEKİ AÇTI
“Teleferik Alt İstasyonu ve Arkeopark”, “Dörtyol Yaşam Merkezi”, “Hilton Müze Otel”, “Antakya Haraparası Kent Merkezi Tasarım” projelerinin tanıtımı için MIPIM 2017’ye katılım sağlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi standının açılışını gerçekleştirdi.

HATAY’IN TARİHİ KUŞ BAKIŞI İZLENEBİLECEK
Ortadoğu’daki savaş öncesi yılda 360 bin turisti ağırlayan Hatay’da turizmi yeniden canlandırmak ve şehrin var olan potansiyelini hareketlendirmek için Hatay Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı “Arkeopark Projesi” MIPIM 2017’nin en gözde projesi olacak nitelikte. Arkeopark projesi aynı zamanda Hatay’ın kültürel değerlerini içinde barındıran tarihi Uzun Çarşı’dan, Büyük İskender’in Komutanı Seleukos’un inşa ettirdiği surlara kadar uzanan teleferik projesinin, yapım çalışmaları esnasında çıkan Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar ve çok özel mozaiklerin de sergileneceği bir projeye dönüştürüldü. Arkeopark Projesi, yerli ve yabancı turistlere kentin tarihi zenginliğini kuş bakışı olarak izleme imkanı sağlayacağı gibi bu projeleri görmek isteyen birçok yerli ve yabancı turistin ilimize akın etmesine ve vesile olacaktır.

‘YATIRIMCILARI HATAY’A DAVET EDİYORUZ’
MIPIM 2017’de Hatay’ı tarihi, kültürel ve sosyal yönleriyle tüm dünyaya tanıtmak ve yatırımcıları Hatay’a davet etmek üzere hazırlanan Hatay Büyükşehir Belediyesi standında açıklama yapan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Şehrimizi ve ülkemizi tanıtmak adına MIPIM’e geldik. 3 yıldır Hatay’ın tanıtımı, turizm sektörünün gelişmesi ve dünya standartlarına erişmesi için çalışmalar gerçekleştirmeyiz. Fuarlara katılım sağlayarak şehrimize yatırımcıları davet ederek ikinci kez MIPIM’de projelerimizi ve ilimizin tanıtımını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi. Açılış alanında Hilton Müze Otel projesinin tanıtım sunumunu da diğer projelerle birlikte Başkan Savaş yaptı. Haber: Mustafa TOPAL