GÜMRÜK LABORATUVARI GAZİANTEP’E YAPILIRSA..


İskenderun’a bir gümrük laboratuvarının konuşlanması için çalışma başlatıldı, gerisi gelmedi. Oysa iş dünyasının elindeki ürünün tahlili için laboratuvar gereksinimi var. Çünkü, tahliler en yakın Mersin’de yapılıyor.
Hem zaman hem maliyet sorunu açısından, İskenderun’da bunu başarabiliriz.
Gelin görün ki; Gümrük Laboratuvarı müjdesi ta geçen yıl verildi.
Ama milim bir adım atılmadı.
İlgili bakanlık şimdi Gaziantep tercihini de masaya yatırmış.
Bu demek oluyor ki, eğer bölge milletvekilleri gerekli desteği vermez ise, yeterince dillendirilmezse, Gaziantep önceliği İskenderun’u ikinci plana itebilir.
Bunu mu istiyoruz?
Zaten bırakın Gümrük Laboravutarını.. Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün henüz resmi bir binası bile yok!
Sarıseki’de, kapanan belediyenin idari binasını kullanıyorlar.
Peki o yeri, resmi açıdan aynı kuruma neden tahsis etmiyoruz?
Ne diye, gümrük kompleksinin oluşmasına müsaade etmiyoruz?
Gümrük Muhafaza ekiplerinin daha geçtiğimiz günlerde 1 milyon 250 bin uyuşturucu hapı ele geçirdiklerini unuttuk mu?
Hatta, kontrol şubesi geçtiğimiz aylarda trilyonluk bir vergi kaçağı tespit etti. Bu durumu bakanlığa bildirerek, ciddi bir vergi kaybını önledi.
Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün’ün katkılarını da unutmamak gerek!
Hakikaten çok çalışan bir ekip var.
Mesela, kaçakçılık bölümü sadece LİMAK Limanı’nda aktif olarak çalışıyordu, şimdi diğer 8 iskelede çalışmalar yapıyor.. Ayrıca, Osmaniye dahil olmak üzere, arama hangarları oluşturuluyor.
Peki, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü kendisine ait olan resmi bir binayı hakketmiyor mu?
DLH binası istendi, kıyı kenar çizgisi nedeniyle olmadı.
Milli Emlak Müdürlüğü’ne soruldu, ‘yerimiz yok’ yanıtı geldi.
Sadece İskenderun Belediyesi, birkaç yer arayışına girdi, o kadar..
Düşünüyorum da;
İskenderun Belediyesi mevcut gümrük binasının konuşlandığı yeri, 1 yıllığına (bugün mecliste onaylanacak) bedelsiz tahsis etmek yerine, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne resmi olarak hepten bağışlayamaz mı?
Hazır bölge müdürlüğünün de ödeneği varken; hemen yan tarafına plan tadilatı yapıldığında ‘gümrük kompleksi’ fikri hayata geçebilir. Sarıseki’deki yer konum olarak, limanlarla yakınlık derecesiyle biçilmiş kaftan.
Bu vesileyle, milletvekillerimizin gayretiyle ‘Gümrük Laboratuvarı’nı da o arazide konuşlandırabiliriz.
Biz acele etmezsek, Gaziantep her konuda ağırlığını koyup, laboratuvarı elimizden alabilir. Bugün labortuvarı isteyen, yarın Doğu Akdeniz Gümrük Müdürlüğü’nü de ister. Böyle sessiz kalıp, almalarına izin mi vereceğiz?!

İSKENDERUN GERÇEĞİ BUDUR!
Yüreği güzel Esnaf oda başkanlarının, İTSO’nun, birlik, beraberlik ve dayanışma toplantılarına, bu kez siyasi parti ilçe başkanları da eşlik etti.
AK Parti, CHP, MHP, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi ilçe başkanları, ötekeleştirmeden, kardeşlik hukuku içinde referandum sürecinde evet ve hayıra odaklanmadan sadece birliktelik mesajı içeriğiyle programa katkı sundular.
İskenderun gerçeği budur işte.
Bu tablo kardeşliğimizle, hoşgörümüzle, farklılıklarımızla daha da güçlü olduğumuzu gösteren olağanüstü güzel bir duruştur.
Biz her zaman için biriz, beraberiz.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.
İskenderunlu olmaktan da gurur duyuyorum.