BU COĞRAFYADAN SİLİNECEKLER!


Önceki gün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İskenderun’a geldi. Hatay’ın birçok ilçesinde açıkhava mitinglerine katıldı.
Sadece İskenderun programıyla kalmadı.. Aynı gün Erzin, Dörtyol, Payas, Kırıkhan, Antakya mitinglerinde vatandaşlarla buluştu.
Kim ne derse desin..
Bakan Soylu, İçişleri Bakanı olduktan sonra terörle mücadelede çok mesafe kattetik!
Terör örgütlerine nefes aldırmıyor.
Bakan Soylu’nun deyimiyle, “Gabar, Şırnak, Hakkari ve Cudi’de hava atıyorlardı, ama evlatlarımız bütün dağlarda bunları kovalıyor, bunlar da sıçan gibi kaçıyorlar.”
Türkiye’nin her yerinde bu soysuzların tepelerine çöküyorlar!
İlk günden beri bunu istiyor ve bekliyorduk işte..
Bunlarla ne barış sürecini konuşmak mümkün ne de halkların kardeşliğini..
Zaten, Türkiye’nin dört bir yanındaki insanlarımızla kardeş değil miyiz?
Asıl bu kardeşliğin altına bomba yerleştiren, silah sıkan, ayrıştıran, kan döken, bu hain terör odakları değil mi?
Devletimiz de bunların anladığı dilden konuşuyor zaten..
Ya sıçan gibi kaçmayı sürdürecekler ya da o lağım çukurlarında geberecekler!

‘TEŞVİK BÖLGESİ’ PLANA İŞLENİYOR MU?
Biliyorsunuz, Hatay da ‘tarım’ sektöründe teşvik kapsamına alındı.
Devlet, burada yatırımcının gelip kuracağı soğutma üniteleri, soğuk hava depoları, kurutma, temizleme, ayıklama, paketleme üniteleri ve bunlara ilişkin makine ve ekipman alımlarında büyük kolaylık sağlıyor.
Peki bu yatırım hamlesi ‘teşvik verdim’ demekle bitiyor mu?
Şöyle ki;
Hatay Büyükşehir Belediyesi bu teşvik kapsamında hangi adımları atacak?
Hatay Valiliği bu konuda stratejik bir planı uygulamaya koyacak mı?
Bildiğimiz kadarıyla, Hatay Büyükşehir Belediyesi, yeni bir imar planıyla karşımıza çıkıyor. Bu plan günümüzde ilçelerde de tanıtılıyor.
Belediyelerin, STK’ların da görüşleri alınıyor.
Hatay, 25 binlik planda muhtemelen yeniden şekilleniyor.
Peki, tarımsal alanda sağlanan teşvik kapsamında, yatırımcının gelip kurabileceği soğutma üniteleri, soğuk hava depoları, kurutma, temizleme, ayıklama ve paketleme üniteleri için planda yer gösterilecek mi?
Bunları soruyorum, çünkü;
Bugünden tedbirimizi alalım ki, yatırımcıya günü geldiğinde zorluk çıkartmayalım. İleride onları mevzuat ve bürokrasiye boğmayalım, kapı kapı dolaştırmayalım. Yaş sebze ve meyve konusunda Arsuz’da tarım OSB’si kurabileceğimiz ve bu fabrikaların konuşlanabileceği yerler gösterelim.
Narenciye’nin başkenti Dörtyol’da, şimdiden bu yapının yerleşebileceği arazileri plana işleyelim. Dörtyol önemli bir şehrimiz!
Limanlara yakınlığı nedeniyle, paketlemeye, soğuk hava depolarına en çok ihtiyaç duyulan yerlerin başında geliyor, Dörtyol..
Daha sonra, Kırıkhan, Antakya ve diğer ilçelerimizde ‘teşvik’ kapsamında kurulması muhtemel ünitiler için plana işlenmesi gereken arazileri şimdiden belirleyin ki, yatırımcı günü geldiğinde, “Ben yatırım yapmaya geldim” dediğinde bu fırsatlardan yararlanabilsin!
Bu yatırımlar ‘bacasız sanayi’ olduğundan, daha çok ilgi ve alaka göstermemiz gerekmiyor mu? Hatay’a çağıracağımız her yatırımcı, istihdam kapısı oluşturacağından, tarım yükselen değer olarak yeniden karşımıza çıkabilir.
Madem çalışma hayatında milli seferberlik ilan ettik, o halde kuralları doğru uygulayalım. Hepimize görev düşüyor çünkü..