BAŞKAN BEKİR ALTAN, ‘TÜRK MİLLETİMİZ BİRDİR, OMUZ OMUZADIR’


Türkiye’nin dört bir yanından gelen 14 şair Payas’taki yedi okulda verdikleri konferanslarla Çanakkale Zaferi’nin 102 yıldönümü etkinlikleri coşkulu bir şekilde tamamlandı. Payas Selim Şahin Konferans Salonu’nda Payas Halkıyla gönül köprüsü kuran 14 şair, Çanakkale Şehitleri anısına yazdıkları şiirleri seslendirdi. Payas Belediyesi Türk Musiki Cemiyeti kahramanlık türkülerini seslendirdi. Etkinliğin son gününe Payas İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Çanakkale Savaşı zaferinin 102. yıldönümü nedeni ile düzenlenen programda söz alan Başkan Bekir Altan, “1071’de Anadolu’ya gelerek bu toprakları vatanlaştıran evlatları Çanakkale Savaşlarında bu coğrafyadan göndermek istediler. Denizlerin en derinlerine gömülerek battılar. ‘Geldikleri gibi gittiler.’ Dün olduğu gibi bugün de aynı duygu ve düşüncelerle her kesimden insanımız, Türk milletimiz birdir, omuz omuzadır. Bayrağımız için, geleceğimiz için birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Bu vesileyle günün anlam ve önemine binaen şiirler okuyan, ülkemizin dört bir yanından gelen değerli şairlerimize teşekkür eder, şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla yad ederim” diye konuştu
Birleşmiş Milletler (BM) Sosyal Ödüller Şurası adına Rus Edebiyat Akademisince verilen “Puşkin Edebiyat Ödülü”nü alan ilk Türk yazar, Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve birbirinden değerli şairlere katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edilirken, ev sahipliği yapan Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a, ebedi sanatlara katkıları sebebi ile program sonunda Prof. Dr. İvgin tarafından onur plaketi takdim edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR