5000 KİŞİYE 20 MİLYON DOLARLIK KREDİ


KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda işletmelerin kredi alırken, bankalarda yaşadıkları sistemsel sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri hakkında banka müdürleri ile toplantı düzenledi. Toplantıya KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve banka müdürleri katıldı.
KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert, toplantıda yaptığı konuşmasında; “KOSGEB destekli kredi başvuruların büyük çoğunluğu mikro ölçekli işçi çalıştıran işletmelerden oluşuyor. Hatay genelinde 5 bine yakın kayıtlı var. Bunun 3 bin 200 tanesinin beyannamesi var. Geriye kalan 2 bin tane firmanın beyannamesi yok. Hatay genelinde 5 bin kişiye KOSGEB destekli 20 milyon dolarlık kredi kullandırıldı. KOSGEB’den kredi kullanan işletmelerle bankalar arasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili Bakanlığımızın da talimatı ile bir araya gelmek suretiyle yaşanan sorunları görüşmek istiyoruz. Kredi aşamasında sistemsel bir aksama olduğunda karşılaşabileceğimiz sorunlarla ilgili hem sizlerle tanışmak hem de bu sorunları görüşmek üzere bu gün İTSO’da bir araya geldik. Toplantımızın nedeni de bu. KOSGEB olarak her zaman sizlerin yanınızdayız ve sorunların çözümü noktasında bizlere başvurabilirsiniz. Burada amacımız, bu kredilerin esnafa, kobilere ve ihtiyaç sahiplerine daha sağlıklı bir şekilde dağıtılmasını sağlamaktır” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, İskenderun’da KOSGEB’den kredi almaya hak kazanan işletmelere ilk günden bu yana yardımcı olduklarını belirterek, “Bu kredilerin sağlıklı kullanılması sürecini görüşmek üzere buradayız. Banka Müdürlerimize ve KOSGEB Müdürümüze de verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Toplantıda söz alan Banka müdürleri de KOSGEB Müdürü Kenan Sert’e bankalarda yaşanan sistemsel aksaklıklar ve yaşanan sorunlar hakkında detaylı bilgiler verdiler. Haber: Yılmaz AKPINAR