‘TALEPLERİ DİKKATE ALIYORUZ’


İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayının ikinci toplantısı, meclis salonunda gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karar bağlandı. Mecliste alınan kararların hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Seyfi Dingil, birlik ve beraberlik halinde İskenderun’u geleceğe taşıyacaklarını belirterek, “Halkımıza en iyi hizmeti vermek için yoğun gayret gösteriyoruz. Kamu kurum ve kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini, düşüncelerini alarak İskenderun’un geleceği konusunda ortak akıl ile hareket ediyoruz. Yüce Rabbim bizlere halkımıza faydalı hizmetleri yapmayı nasip eylesin” dedi.
Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündeminde bulunan maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

‘GEREĞİNİ YAPACAĞIZ’
Toplantıda sanat sokağındaki ahşap yapılara yönelik kuyumcu esnafının eleştirisi ile eski karayolları arazisinde yıkılan lojmanların akıbetini soran MHP Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’un sorularını yanıtlayan Başkan Seyfi Dingil, “Kuyumcu esnafıyla görüştüm. Endişelerini dikkate alıyoruz. Gereğini yapacağız. Karayolları lojmanı ise 17 daire artı 1 idare binadan oluşuyor. Kim istiyorsa yapabilecek. Zaten Büyükşehir Belediyesi’nden bu şartla geçirdik” açıklamasında bulundu.

‘100 TANE TEVHİD YAPTIK’
Başkan Seyfi Dingil, MHP Meclis Üyesi Osman Çolak’ın, vatandaşlardan gelen ‘tevhid’ talebi sorusuna verdiği yanıtta ise, “Bugüne kadar 100 tane tevhid/ifraz oldu. Biz kimseye sıkıntı yaratmadık, aksine yardımcı olduk. Yeter ki bu talepler yasalara uygun olsun” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR