PERFORJE PARAVAN YAPTIRILDI


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ve Ticaret Borsası işbirliği ile Kaptanpaşa Camii’nin teras bölümüne perforje paravan yaptırıldı. Cenaze namazlarının kılındığı açık alan ile yan sokak arasının açık olması, rahatsızlık veriyordu. Bu nedenle İGC ve Ticaret Borsası işbirliğiyle bu alan sokaktan ayrıştırılarak çok şık perforje paravan ile kapatıldı.
Perforjenin üzerine de Kabe’nin birbirinden güzel fotoğrafları monte edildi. İGC Başkanı Veysel Cıncık ile Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu, “Uzun süredir bu soruna bir çözüm üretmek istiyorduk. Bu nedenle namaz kılanların ve ara sokaktan geçenlerin daha rahat olabilmeleri için alternatifler düşündük. İlçe Müftümüz ve cami hocamız ile yaptığımız istişare neticesinde perforje paravan yaptırmayı uygun gördük. Projenin gerçekleşmesinde teknik destek veren Sn. Vedat Tosun ve ekibine de teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.
Cami cemaati de, yapılan bu hizmetin çok yerinde bir uygulama olduğunu belirterek, “Yaptıranlardan Allah razı olsun” dediler. İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ile Hatay il Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da Cuma namazı akabinde yapımı tamamlanan perforje paravanı inceleyerek memnuniyetlerini ifade edip, Başkan Veysel Cıncık şahsında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu üyelerine ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu’na teşekkür ettiler.
Haber: Mustafa TOPAL