KARASAYAR SAYESİNDE..


Federasyon, Liselerarası Türkiye Basketbol grup finallerini İskenderun’a aldı, ancak bilinmeyen bir nedenle rota değiştirilerek maçlar Antakya’ya çekildi. İskenderun’da yükselen tepkiler üzerine, Milletvekil Orhan Karasayar duruma el atarak, fikstürün düzeltilmesini sağladı, finaller İskenderun’a alındı.
2016-2017 eğitim ve öğretim yılı spor faaliyetleri arasında yer alan Liselerarası Genç Kız-Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası grup finallerini Basketbol Federasyonu; Bilecik, Hatay İskenderun, İzmir ve Sivas’da yapılmasına karar verdi.
16-19 Şubat tarihleri arasında yapılacak Türkiye Liselerarası Genç Kız-Erkek grup final maçları firstürleri de üç il merkezi ile İskenderun’da oynayacak şekilde düzenlendi. Federasyonunun fikstüründe maçların oynanacağı tarih ve yerler yayınlanmasına rağmen Hatay’daki grup final maçlarının Antakya’da oynanacağının duyulması tepkilere hedef oldu. Bunun üzerine İskenderun’dan yükselen tepkiler Ankara’ya kadar ulaştı.
Basın mensuplarının ve sporseverlerin tepkileri üzerine konuyu İskenderun Belediye Meclis Üyesi Reşat Çağlar, Esentepe Mahalle Muhtarı Doğan Keleş, Milletvekili Orhan Karasayar’a da bildirildi. Yaşanan gelişmelerden tüm detayıyla haberdar olan Milletvekili Karasayar devreye girerek Gençlik ve Spor İl Müdürü’nü arayarak, final maçlarının İskenderun’da oynanması için gerekli düzeltmeyi yapmasını istedi. Yapılan girişimler ve tepkiler sayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Basketbol Federasyonu’nun belirlediği yer olan İskenderun’a Grup final maçlarını tekrar alınmasını sağladı. Müsabakaların, tekrar İskenderun’da oynanacağı ve bununla ilgili çalışma başlatıldığı öğrenildi.
Haber: Cuma KESEROĞLU