İSTE, trafik bilinci ve güvenliği için seferber oldu


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri her alanda sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye devam ediyor. Son olarak, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü öğrencileri İskenderun’da sürücü, yolcu ve yaya güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla “Bilinçli Toplum, Güvenli Trafik” etkinliği gerçekleştirdi. Projeye İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de destek verdi. Proje kapsamında, öncelikle trafikte sıkça yapılan hatalar ve trafik kurallarıyla ilgili olarak, Trafik Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis memuru Osman Nihat Işık tarafından öğrencilere eğitim verildi.
Eğitim kapsamında öğrencilere MOBESE kameralarına takılan kural ihlalleri ve sonuçları da gösterildi. Eğitime katılan öğrenciler, etkinliğin ikinci aşamasında ise aldıkları eğitimde öğrendikleri bilgileri trafik polisleri ile birlikte kavşak ve yaya geçidinde yolcu ve sürücülerle bizatihi paylaştılar.

KURAL UYARISI
Trafik ekipleri şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşları kontrol ederken, öğrenciler de araç içindeki yolculara iniş ve binişlerde mutlaka durakları kullanmalarını, şoförlere ise hız limitlerine ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattılar. Trafiğin yoğun olduğu İSTE Merkez Kampüs Girişi önünde yayaları da bilgilendiren öğrenciler, trafik ışıklarına uyulması, yaya geçidi ve üst geçitlerin kullanılması konusunda uyarılarda bulundular.

SÜRÜCÜLERİ VE YAYALARI BİLGİLENDİRDİLER
“Bilinçli Toplum, Güvenli Trafik” etkinliği ile ilgili bilgi veren İSTE Teknoloji Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ersin Bahçeci, projeye ilişkin değerlendirmelerini; “İSTE Merkez Kampüs Girişinde bulunan ve yoğun olarak kullanılan kavşakta, trafik levhaları olmasına rağmen kurallara kimi zaman uyulmaması ve bunun kazalara sebep olması nedeniyle, İSTE ailesi olarak böyle bir proje yapılmasının gerekli olduğunu düşündük. Sürücülerimize ve yayalarımıza kavşaklardaki trafik kuralları konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. ‘Trafik Kurallarına Uyalım, Uymayanları Uyaralım’ sloganıyla güvenli trafik konusunda bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak istedik” ifadeleriyle dile getirdi. HABER MERKEZİ