İŞ BAŞA DÜŞTÜ!


Bazı yollar var ki, kimsenin dokunduğu yok..
Oysa o yolları kullanan araç sürücüleri, dolmuşçular var. Şimdi buraları görmezden gelmek hangi vicdana sığar?
Bahsini konu ettiğim yer, Akbağlar Dolmuş Güzergahı..
Yani Ziraat Bahçcesi’nin arka yolu..
Biraz daha açık deyimle, Maydanoz Cafe’nin güzergahındaki yoldan sözediyorum.. Bildim bileli o yol berbat durumda..
Hatay Büyükşehir Belediyesi üst kesimlerinde yağmur ızgara çalışması yaptı o kadar.. Oysa Modern Evler yolunu, E-5 karayolu üzerinde bulunan servis yolunu asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi nedense Akbağlar yolunu hepten görmezden geldi. Sebebini ben de merak ediyorum..
O yol üzerinde altyapısı tamamlanmayan çalışmalar var da biz mi bilmiyoruz.
Oysa resime bakınca, sağdan soldan altyapıyla ilgili bazı kurumların yeraltı çalışmalarını tamamlandığını görüyoruz. Kaldı ki, Akbağlar dolmuş güzergahıdır burası.. Dolmuş şoförlerinin gidecekleri alternatif başka bir yol da yok.
O yol güzergahında yeni yapılan İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne bile bağlantı yolu yapan, yeri baştan başa asfaltlayan HBB nedense buraya dokunmuyor?
Peki dolmuşçıların günahı nedir?
Dün, birkaç dolmuş şoförü araçlarıyla oraya malzeme indirip, kanalın etrafında oluşan yarıklara kum döktüler.. Eğer ki, iş başa düşüyorsa, herkes kendi çukurunu kapatacaksa, Büyükşehir Fen İşlerine ne ihtiyaç var?
Yazıktır, günahtır!
En ücra mahalleleri asfaltla, parkeyle tanıştırmakla övünen Büyükşehir Belediyesi şehrin göbeğindeki bir güzergahı görmezden geliyorsa, ben bu durumdan bit yeniği ararım, bilesiniz!

MADENLİ BALIKÇI BARINAĞI SIKINTILI
Madenli Balıkçı Barınağı bitmek üzere..
Güzel oldu, hoş oldu da.. Sanki ters giden birşeyler var gibi..
Ben mühendislik çalışmasından pek birşey anlamam. Ancak, bu işin okulunu okumayan biri bile, oraya ilk bakışta bazı şeylerin yanlış gittiğini söyleyebilir.
Neticede orada balıkçılar konaklayacak.
Orada esen poyrazın, lodosun barınaktaki teknelere zarar verebileceğini en azından balıkçılarımız bilir.
Balık tutmayı severim. O bakımdan birçak balıkçı dostum vardır, bir de anlattıkları şikayetler.. Gerçi bende gördüm, şaşırdım!
Yapılan işe bakılırsa, barınak sürekli rüzgarın etkisinden kurtulamıyor..
Gözlem kulesinin bir tarafı en azından 50 metre daha uzaması gerekiyor..
Çünkü dalga kıran etkisi, kulenin bitim noktasında zaafiyet gösteriyor.
Önemli bir husus daha var.
Araçların barınağa gireceği yol, dikey bir rampadan oluşuyor..
Yarın o barınak işlerlik kazandığı zaman, oraya kamyonlar, pikaplar inecek, çıkacak.. En az üç araç arka arkaya sıralansa, o yokuştan ana yola nasıl çıkış yapacak? Burada bir kaza yaşanmayacağının garantisi var mı?
Ben daha hayatımda böyle bir rampa görmedim!
Bu kadar emek sarfedilmiş bir barınaktan, bu haliyle randıman beklemek mümkün değil. Bir de, gelen giden onlarca araç olacak..
Konacık’ta içeride park yeri olan alanlar mevcut.
Madenli’de yok!
Dışarıdan gelen müşteriler içeriye giremez ise, Arsuz yolu üzerinde park edecek yer görünmüyor. Bunlar ilk etapta görünen şeyler..
Yetkililerin bu şikayetleri dikkate alıp, gerekli düzeltmeleri yapacaklarına inanıyorum. Bu ve benzeri eksiklikler için en azından balıkçı dostlarımızla görüşmek, onları dinlemek gerek! Unutmayınız ki;
Madenli Barınağı’nın asıl sahipleri, balıkçılardır!
Konuşmak zarar vermez, aksine katkı sağlar..