İSTE ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

iste-konsey1
Yükseköğretim Kurumları ‘Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği’ ve ‘İskenderun Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi’ gereğince; ilgili Divan Kurulu, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu başkan ve üyeleri ile Öğrenci Konseyi Başkanı’nın seçimi gerçekleştirildi. Üniversitenin tüm birimlerinde tam bir demokrasi şöleni şeklinde yapılan seçimlerin sonuçlarına göre, birimlerinde ‘öğrenci temsilcisi’ olarak seçilen; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Yunus Emre Amcalar, Teknoloji Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Ali Kaman, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğrenci Temsilcisi Akın Tufioğlu, Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Rıdvan Oğuz Akbay, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Hayat Yağmur Turan, Dörtyol Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Tarık Alperen Demir, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Miraç Şekerci, İskenderun Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Ömer Kaya ve Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci Temsilcisi Onur Eser Kök, Divan Kurulu, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu başkan ve üyeleri ile Öğrenci Konseyi başkanının seçimini gerçekleştirmek için toplandılar.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Yapılan oylama ile Hayat Yağmur Turan, Tarık Alperen Demir ve Ömer Kaya Divan Kurulu’na, Hayat Yağmur Turan ise Divan Kurulu Başkanlığına seçildi. Ardından Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimleri yapıldı. Daha sonra kapalı oy açık tasnif yöntemi ile gerçekleştirilen Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçiminde; 1 boş oy çıkarken, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Yunus Emre Amcalar 5 oy, Fen Bilimleri Enstitüsü Öğrenci Temsilcisi Onur Eser Kök 2 oy, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Temsilcisi Miraç Şekerci ise 1 oy aldı. Oylama sonuçlarına göre; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Yunus Emre Amcalar İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı olarak seçildi. Seçimlerin ardından ilk toplantısını yapan kurullar görev dağılımını yaptı.

‘TEKNOVERSİTE VİZYONUNUNA KATKI SUNACAĞIZ’
İSTE Öğrenci Konseyi Başkanı olarak seçilen Yunus Emre Amcalar, seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Seçimlerin başından sonuna kadar demokratik ve objektif bir biçimde gerçekleşmesini sağlayan Üniversitemiz yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm öğrencilerimizi temsilen seçildiğimizin bilincindeyiz ve bu bağlamda tüm arkadaşlarımızla, birlik ve beraberlik içerisinde, eğitim-öğretim, bilim ve araştırma odaklı projeler ile Üniversitemizin Teknoversite vizyonununa katkı sunacak projeler geliştireceğiz” şeklinde konuşarak kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür etti.