‘İSKENDERUN HALKI HEP DEVLET’İN YANINDA DURMUŞTUR’

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Halkının sağduyusunun çok ileri düzeyde olduğunu, bu nedenle Türkiye’nin örnek gösterilecek en huzurlu ilçelerinden biri olduğunu belirterek, “İskenderun Halkının hep Devletin, Milletin yanında olmalarından dolayı onur duyuyorum” dedi.
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret ederek, olağanüstü kongrede yeniden seçilen Başkan Veysel Cıncık ile Yönetim Kurulu üyelerini kutladı. Kaymakam Özyiğit, İskenderun’un coğrafi olarak çok önemli bir konumda olmasına dikkati çekerek, şunları söyledi:

‘YENİ HEDEFLER BELİRLEMELİYİZ’
“İskenderun, çevresine sosyolojik olarak etki edebildiği gibi ve onlara yön gösterebilecek bir konumda. Bu, hem coğrafi, hem mali, hem eğitim seviyesinin yüksekliğinden gelen bir özellik. Avrupa’dan tutun, Afrika ve Ortadoğu’ya kadar ülkemizin açıldığı bir kapı. Birçok kentin ihracat ve ithalatının yapıldığı, dünyaya açılma noktasındaki bir kent. Onun için ilk önce asayiş ve ardından ekonomik durumu geliştirecek gayretler içerisindeyiz. Bu gayret ve enerjiye de sahibiz” dedi.
Toplumsal ve ekonomik hayatın bir süreç olduğunu belirten Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan hayatı devam ettiği sürece yeni hedefler, yeni ihtiyaçlar ve yeni başarılar oluşur. Bu çerçevede çok hareketli bir coğrafya da, çok hareketli bir ekonomi içerisinde bu süreci çok daha üst seviyelere taşıyarak başarmak en büyük hedefimiz olmalıdır.”

‘YASAL İLGİ TALEP EDİYORUZ’
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da Kaymakam Özyiğit’e mesleki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Cıncık, şöyle konuştu:
“İskenderun da tüm gazetecilerin bir çatı altında toplanması gayretimiz olumlu şekilde sürüyor. Hatay Basın Kulübü’ndeki arkadaşlar da İGC’de aramıza katılma kararı aldılar. Bu bizi memnun etti. Bunun dışında en önemli sıkıntımız, sadece bayramlarda, yılbaşlarında çıkan haftalık gazetelerin olması. Bu nedenle siz mülki amirimizden, sayın savcımızdan bu konuda yasal ilgi talep ediyoruz. Bu kanayan bir yaramız.”
Kaymakam Özyiğit de, “Bu birçok yerde olan bir sorunu. Bunun için en önemli görev yine sizlere düşüyor. Basın meslek ve ahlak ilkelerinin kendi mesleğinizde sağlanması çok önemlidir. Otokontrol sistemiyle yapabilirsiniz. Teşkilatlanmış bir basın yapısı altındaki çalışmalarınız, birlikteliğiniz bunu getirir. Kamu da yerel basındaki sürekliliği gözetir. İGC kendi ilkeleri ile bu konuyu tüm gazetecilerle paylaşırsa, bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz” dedi. İGC Başkanı Cıncık, Kaymakam Özyiğit’e ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.