İSKENDERUN BELEDİYESİ’NE ‘KONTROLÖR’ BAŞKAN YARDIMCISI

İçişleri Bakanlığı Kontrolörü ve Kamu Yönetimi Uzmanı Nurullah Çekirdekçi; İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’in talebi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın oluruyla İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Bakan Yerlikaya’nın 24.12.2025 tarihli onayıyla görevlendirilen Çekirdekçi, aynı tarih itibarıyla İskenderun Belediyesi’ndeki görevine başladı. Kamu yönetimi ve yerel yönetimler alanında uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dikkat çeken Çekirdekçi’nin, bilgi ve birikimini İskenderun Belediyesi’ne aktarması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı Kontrolörü ve Kamu Yönetimi Uzmanı olarak 15 yılı aşkın kamu tecrübesine sahip olan Çekirdekçi; yerel yönetimler, kamu mali yönetimi ve denetim alanlarında üst düzey bir yönetici olarak görev yaptı.

Bütçe disiplini, mevzuata uygunluk ve kurumsal yönetişim konularında uzmanlığıyla bilinen Çekirdekçi, Maliye Bakanlığı’nda 6 yıl muhasebe denetmeni olarak görev yapmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nda 9 yıldır Mahalli İdareler Kontrolörü olarak belediyelerde idari ve mali denetim, bütçe, gelir-gider ve karar süreçlerinin mevzuat incelemelerini yaptı.
HABER MERKEZİ