Tayland’da düzenlenen Uluslararası Fen Bilimleri ve Matematik Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanarak Türkiye’yi gururla temsil eden Kaşif Öğrenme Merkezi öğrencisi 10 yaşındaki Ümit Keçik, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret etti.
Genç yaşına rağmen büyük bir başarıya imza atan Ümit Keçik, Fen Bilimleri ve Matematik alanında gösterdiği üstün performansla Tayland’da 4. sınıflar kategorisinde dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Başarılı öğrenci, anlamlı bir ziyaret gerçekleştirerek İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya geldi.
Ziyarette, Kaşif Öğrenme Merkezi Kurucusu M. Hanifi Kesik, Akıl ve Zeka Oyunları Öğretmeni Dilara Aytaş Altuğ ve Ümit Keçik’in annesi Nurhan Keçik de hazır bulundu. Keçik’in başarı hikayesini anlatan Öğretmeni Altuğ, öğrencisinin ilk olarak Kaşif Öğrenme Merkezi’nde yapılan özel sınavlara katıldığını, ardından Türkiye genelinde düzenlenen Fen Bilimleri ve Matematik sınavında liyakat ve onur belgeleri kazandığını ifade etti. Altuğ, bu başarıların sonucunda Tayland’daki uluslararası yarışmaya davet edilen Ümit’in, bronz madalya ile ülkesine döndüğünü belirtti.
‘BU BAŞARI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR’
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ufuk Aktuğ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ümit Keçik’in özellikle matematik alanında Türkiye genelinde derece elde etmesi ve ardından uluslararası düzeyde böyle bir başarı kazanması bizleri gururlandırıyor. Geleceğimizin gençlerinin bilim alanında bu denli başarılı olmaları umut verici. Ümit’in yolu açık olsun, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Ziyaret sonunda, genç bilim insanı Ümit Keçik’e başarılarından dolayı teşekkür edilirken, onun bu önemli yolculuğunun diğer çocuklara da ilham olması temenni edildi.
Öğretmeni Dilara Aytaş Altuğ ise, “Bu başarı sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir motivasyon kaynağıdır. Ümit’in açtığı bu yolda başka öğrencilerin de ilerlemesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.
‘AMACIMIZ, ÖĞRENCİLERİMİZİN ELİT BİR EĞİTİM ALMASI’
Kaşif Öğrenme Merkezi Kurucusu M. Hanifi Kesik ise, “Kaşif Öğrenme Merkezi’mizde şu anda olimpiyat hazırlık gurubumuz var, matematik akademisi ve fen akademisi ile de kendi öğrencilerimize olimpiyat hazırlığı yapıyoruz. Atölyemizde aplus zeka oyunları, global olimpic center, SGC akademi ile anlaşmamız var ve bu alanlarda da öğrenciler yetiştiriyoruz. Temel amacımız bölgedeki öğrencilerimizin elit bir eğitim alması. Velilerimizin ve öğrencilerimizin mental sağlıklarını da önemsiyoruz. Bu sebeple ödev atölyemizde okul eğitimini tamamlayıcı bir program uyguluyoruz. Ödevleri eve bırakmIyoruz. İkinci ana dil öğrenimi olarak gördüğümüz İngilizce atölyemizde de İngilizce atölyemiz aktif” dedi.
İGC’de gerçekleşen bu özel ziyaret, hem Ümit Keçik’in bilim yolculuğunun takdir edilmesi hem de bölgedeki gençlerin bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.