TOSYALI DEMİR ÇELİK İSKENDERUN TESİSİNE ‘ANGOLA’ HAYRANLIĞI

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları, Petrol ve Gaz Bakanı Diamantino Pedro Azevedo, Angola’nın Türkiye Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Patricio ve Angola’nın Petrol ve Gaz Üretim Şirketi Sonangol Yönetim Kurulu Başkanı Sebastiao Gaspar Martins’i heyetleriyle birlikte, Tosyalı Demir Çelik İskenderun tesisinde ağırladı.

Ziyaretten ötürü mutluluk duyduğunu belirten Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yakın zamanda faaliyete geçen 4 milyon ton/yıl kapasiteli Kuantum Ocağı ile üretim yapan entegre tesisi hakkında heyete bilgi verdi.

Türkiye’de yeşil çeliğin merkezi olarak da anılan tesisi hayranlıkla izleyen heyet, Dünya genelindeki önemli yatırımlarından ötürü başarılı sanayici Fuat Tosyalı’ya teşekkür etti.

Tosyalı, “Bu ziyaret vesilesi ile bizim Angola’ya olan inancımızın ve ülkenin başta demir-çelik ve madencilik olmak üzere petrol ve gaz dışı sektörlere yönelme stratejisine verdiğimiz güçlü desteğin altını bir kez daha çiziyoruz” dedi.

Tosyalı Holding, Afrika kıtasındaki faaliyetlerini Cezayir’den sonra Senegal ve Angola’ya taşıyarak büyütürken, Afrika’nın stratejik projelerinde yer alarak bölgenin kalkınması ve gelişimine de önemli katkılar sağlıyor.

Haber: Yılmaz AKPINAR