HİZMETLERDE ‘SAMİ ÜSTÜN’ FARKI

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Kurban Bayramı öncesinde hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Halkın yüzmek ve yürüyüş yapmak için yoğun kullandığı Karaağaç Toprak Mahsulleri Ofisi önündeki kıyı şeridini asfaltlayan Başkan Sami Üstün, kumsal alanda çeşmelerin yapılacağını, güvenlik unsuru bakımından köprünün yanına Zabıta noktası konuşlandıracaklarını aktardı. Başkan Üstün, temizlik konusunda toplumun duyarlı olması hususunda uyardı.

Belediye Fen İşleri ve çeşitli birim müdürleri ile meclis üyelerinin de hazır bulunduğu incelemelerde bilgiler veren Belediye Başkanı Sami Üstün, sahilin daha yaşanabilir bir hale getirilmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade ederek bu kapsamda, Karaağaç ve Arsuz yürüyüş yollarının temizlik ve peyzaj çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, sahilin sağ tarafının park alanına dönüştürülmesi ve çeşme hizmeti sağlanması gibi projelerin planlandığını da aktaran Başkan Sami Üstün, Gasilhane konusuna da değinerek mevcut tesisin yetersizliğinden dolayı yeni bir gasilhane yapılacağını ve bu sayede 5 mahalleye hizmet verileceğini kaydetti.

Cenaze işlemlerinin hijyenik ve kaliteli bir ortamda gerçekleştirilmesini sağlayacaklarını, inşaat çalışmalarının yaklaşık 2-3 hafta içinde tamamlanması ve Temmuz’un ilk haftasında açılışın yapılması planlandığını aktaran Başkan Üstün, bölgeye bir namazgah ve 1.000 kişilik bir namaz kılma alanı oluşturulması için çalışmaların sona geldiğini belirtti.

Arsuz Belediyesi’nin, bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermek ve yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Üstün “Planladığımız bütün projeleri hayata geçirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Her geçen gün, ilçemize küçük dokunuşlarla kendimizi hissettirmeye başladık. Amacımız, bu güzel coğrafyada yaşayan değerli vatandaşlarımıza daha huzurlu ve keyifli bir ortam sağlamak. Bu doğrultuda Karaağaç Sahili’nde yapılan çalışmalarımızda da hızla ilerliyoruz. Yürüyüş yollarının temizliği ve peyzaj çalışmaları yapıldı, ancak bununla yetinmeyeceğiz. Tek yönlü bir yürüyüş yolu oluşturmayı ve sağ tarafta bir park alanı oluşturarak çeşme hizmeti sunmayı planlıyoruz” dedi.
Vatandaşlar ise çevreye güzellik katan çalışmalardan ötürü Başkan Üstün’e teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR