BAŞKAN MEHMET DÖNMEZ, “HEP BİRLİKTE GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ!”

İskenderun Belediye Meclisi, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını belediye kültür merkezinde yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Dönmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Başkan Mehmet Dönmez, İskenderun için birliktelik içerisinde çalışacaklarını vurgulayarak, “Seçim sürecini geride bıraktık. Bundan sonraki süreçte İskenderun için hep birlikte çalışacağız. Burada alacak olduğumuz kararlarla şehrimize hizmet edeceğiz. Bu mecliste İskenderunumuzun yararına kararlar alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu güzel şehrimizi kalkındırmak ve daha da ileriye götürebilmek için birlikte güzel hizmetlere imza atacağız. Vatandaşımızın sesine kulak vererek, nerede bir hizmet ihtiyacı ortaya çıkarsa, bizler de oraya koşacağız. İskenderun’da altyapıyı galeri sistemi ile yenileyeceğiz, hızlı treni buraya taşımak önceliklerimiz arasında. Bize verilen emaneti en iyi şekilde koruyarak hesap verilebilir bir anlayış içerisinde olacağız. Meclis üyeliğine seçilmenizden dolayı sizleri kutluyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İNŞAAT ÇALIŞMALARINDA TEDBİRLERİ SIKLAŞTIRACAĞIZ”
Mecliste gündeme alınan maddelerden biri de yeni inşaatlarda alınacak önlemler oldu. Baskan Dönmez, “İnşaatlarda tedbir alınmasına yönelik gündeme alınan öneriyi önemsiyorum. Memleketi toz duman içinde bırakmaya kimsenin hakkı yok, gerekirse ruhsatı iptal ederiz” dedi.

MECLİSTE ÇOĞUNLUK CHP’DE
İskenderun Belediye Meclisinde CHP’nin Meclis üyeliği temsiliyeti, AK Parti’nin üyelerine göre 17’ye 14 üstünlüğü var. Sayısal çoğunluk komisyon seçimlerinde CHP’nin lehine etkili oldu. CHP Grup Başkanlığına getirilen Bülent Bozdoğan, “Mecliste iktidar biziz. Ancak İskenderun’un menfaatlerine alınacak her kararda desteğimizi İskenderunlular adına vereceğiz, yanlışı da eleştirip, karşısında duracağız” dedi.

Konuşmaların ardından komisyon üyeleri şöyle belirlendi;

DİVAN KATİPLİĞİ
CHP: Selahattin Sabun, Haydar Güvercin.

Meclis 1. Başkanvekili CHP: Gassan Kuran
2. Başkanvekili AK Parti: Emin Dönmez

ENCÜMEN ÜYELERİ
CHP: Hüseyin Tintaş, Gönül Kütük Güngör, Esin Işık.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU
Tahsin Öztekin (AK Parti), Gassan Kuran (CHP), Mustafa Gedemen (CHP).

İMAR KOMİSYONU
Emin Dönmez (AK Parti), Ümit Özdemir (AK Parti), Uğur Yayla (CHP), Mecit Boğuşoğlu (CHP), Bülent Bozdoğan (CHP).

KÖRFEZ ATIK BİRLİĞİ
CHP: Murat Kayış

GAYRİMENKUL SATIŞ KOMİSYONU
CHP: Ahmet Gökay

“TEK SEHPALIK YERE İKİ SEHPA SIĞDIRAMAZSINIZ”
CHP grubunun eski stat yeri ve yeni yapılan stat ile ilgili eleştirilerine ise Başkan Dönmez şu yanıtı verdi: “Eski sahada stat yapmak UEFA kriterlerine uygun değil, bir sehpalık yerde iki sehpalık alan oluşturmak zor, UEFA kabul etmiyor. Üniversite içinde stat yapmak konusunda önümüzde bilimsel veriler var. Zeminde sıvılaşan yapısı var, üzerinde çalışıyoruz. Hatay stadında bunu yaşadık, bilimsel ilerleyeceğiz, birlikte kararını vereceğiz.”

“ZİRAAT PARK ÖNEMLİ BİR HİZMET”
Ziraat Park ile ilgili eleştiriler üzerine de konuşan Başkan Dönmez, “Ziraat Park çok güzel oldu, bu devasa yeşil alan İskenderun’un en büyük zenginliğidir, Fatih Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu şehre daha çok yeşil kazandırmak için hepimize vazife düşüyor” dedi.
Meclis oturumunda görüşülen faaliyet raporu geçti, denetim raporunda bir olumsuzluk görülmedi. CHP çekimser oy kullandı.
İSKENT’te ise yönetim şeklini Başkan Mehmet Dönmez’in belirleyeceğine dair karar oy birliğiyle geçti. Belediyede çalışan kamu personeline sosyal denge tazminatı ödenmesiyle ilgili madde geri çekildi.
Oturumun sona ermesiyle birlikte, Başkan Mehmet Dönmez, meclis üyeleriyle birlikte Şehitler anıtına geçerek, çelenk bıraktı.
Haber: Yılmaz AKPINAR