Payas Millet Bahçesi Hizmete Alındı

Payas’ın coğrafyasına özgü değerleri kapsayan ve gelecekte kültürel peyzaj kimliği ile markasını temsil edecek özgünlükte bir Millet Bahçesini hayata geçiren Belediye Başkanı Bekir Altan, “Korunan Tarih, Gelişen Şehir” anlayışıyla etrafındaki Payas Kalesi ile uyum içerisinde silueti bozmadan sit alanlarını koruyarak projelendirdiğimiz Payas Millet Bahçemiz hepimize hayırlı olsun” dedi.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi yanında düzenlenen törenle hizmete açılan Millet Bahçesi’nin açılışına İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, MHP İl Başkanı Mehmet Feyzi Altay, önceki dönem Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Payas Yardımlaşma Derneği Başkanı Enver Höbek, ilçe başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Başkan Bekir Altan, “Hatay’ın en büyük parkı geçtiğimiz hafta İskenderun’da açıldı. Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı bu rekoru elimizden aldı, sayın başkanımız şu an aramızda. İskenderun’a çok güzel hizmetleri oldu, kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz de burada 38 dönüm arazi üzerine muhteşem bir Millet Bahçesi yaptık. Hem şehrimizde tarihi yapıyı koruduk hem de yeşili koruyarak, insanlarımızın nefes alacağı alanları genişlettik. Biz göreve gelmeden önce buralar mezbelelikti. Sokulu Mehmet Paşa Külliyemizi, Payas Kalemizi, Cin kulemize hayat verdik, insanlarımızı kullanımına açtık. Bu hafta içerisinde Türkiye’de bir ilk olan, adını Çanakkale Zaferi’nin kahraman birliği olan 57. Alay’dan alan cami açılışımız var. Payas bizim sevdamız, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yapamadığı bütün hizmetleri yaptık. HBB, çalışmadı, üretmedi.. Artık bu hizmet vermeyen anlayışın gitmesi gerek. Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir belediye Başkan adayımız Sayın Mehmet Öntürk ile Payasımıza yeni dönemde yeni hedefleri hayata geçirmek zorundayız. Sizlerden Mehmet Öntürk için oy istiyorum. Kazanan Hatayımız olsun, kazanan Payasımız olsun” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR