MEHMET ÖNTÜRK, ‘BU ALGI OPERASYONUNU KINIYOR VE REDDEDİYORUM’

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, “Son günlerde Hatay’ımızı ve ülke gündemini meşgul eden gerçek dışı sözde bir ses kaydı ile teşkilatım, yol ve dava arkadaşlarım ile şahsıma yönelik bir itibar suikastı düzenlenmektedir” diyerek, “Kampanya süresi boyunca güvenini kazandığımız vatandaşlarımız artık Hatay Büyükşehir Belediyesinin beceriksiz yönetimini ve hemşerilerimizi umursamayan yöneticilerini kabullenmeyerek, bu kente sahip çıkmak istediklerini tüm anketlerde bizleri birinci çıkararak göstermişlerdir. Kardeşliğimize, birliğimize ve halkımızın teveccühüne yönelik düzenlenen bu algı operasyonunu kınıyor ve reddediyorum” açıklamasında bulundu.

‘NE YAPARLARSA YAPSINLAR ENGEL OLAMAYACAKLAR’
Büyükşehir Başkan Adayı Öntürk yazılı açıklamasında, “Bizler bu yola, depremde yıkılmış şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak, hemşerilerimizle birlikte Hatay’ımızı gerçek belediyecilik anlayışıyla buluşturup imar, inşa ve ihya etmek hedefi ve inancıyla çıktık. Siyaseti sadece ve sadece milletimize güvenerek ve hemşerilerimizle birlikte yürüyerek yapıyor, milletin gücünün ve tercihlerinin üstünde bir irade tanımıyoruz. Kampanyamızın ilk gününden itibaren hukuka, demokratik teamüllere ve siyasi centilmenliğe riayet ediyoruz. Kapı kapı gezip, Hatay’ımızın her köşesinde kendimizi, projelerimizi ve şehrimizi eskisinden daha ihtişamlı hale kavuşturacağımız yol haritamızı anlatıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, 1 Nisan sabahından itibaren Hatay’da tertemiz bir siyaset sayfasının açılmasına ve güçlü bir yerel kalkınma hamlesinin başlamasına engel olamayacaklar.

‘SİYASETİ MANİPÜLASYONLARLA DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’
Ancak görüyorum ki belediyecilik karnesi kırıklarla dolu olduğu ve şehrimizi en temel yerel hizmetlerden mahrum bıraktıkları için sokağa çıkamayanlar, kirli ve karanlık yöntemlere bel bağlayıp, siyaseti manipülasyonlarla dizayn etmeye çalışıyorlar. Hemşerilerimiz bunların kimler olduğunu çok iyi bilmektedir. Şeref ve haysiyetime zarar vermeye yönelik bu eylemleri yöneten şahıslar başta olmak üzere, onlarla birlikte hareket eden tüm şüphelilerin “Alenen hakaret suçunu oluşturdukları” gerekçesiyle; ifadelerinin alınması, suça konu eylemleri gerçekleştiren tüm şahısların tespit edilmesi, ne yöntemle ve ne şekilde hazırlandığı bilinmeyen gerçek dışı kayıtların, Türkiye İşçi Partisi’ne ve Sözcü Televizyonu’na kim veya kimler tarafından gönderildiğinin belirlenmesi, ilgili yerlerle yazışma yapılarak soruşturma işlemlerinin yürütülmesi amacıyla suç duyurusunda bulunduğumu kamuoyuna saygıyla bildiririm.”
HABER MERKEZİ