İSKENDERUN DÜRÜST VE LİYAKATLI KADROLARLA AYAĞA KALKACAK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Ali Avcı, seçim çalışmaları kapsamında kentteki konteyner kentler ve esnaf ziyaret etti, İskenderun’u katılımcı, ortak akılla birlikte yönetmek için seçimde destek istedi.

Belediye meclis üyesi adayları ve partilileriyle birlikte seçim çalışmalarını sürdüren TİP İskenderun adayı Avcı, seçmede dağıttığı bildiride yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yerel yönetimlerden belediyelerin kent yönetimi ve planlaması için kaynakları bulunduğunu, nüfusa göre İller Bankasından her ay para geldiğini anımsatan Avcı, bu kaynakların doğru kullanımının, planlı, çağdaş ve modern kentlerin oluşumunu getireceğini ifade etti.

İskenderun’un öncelikli sorunlarına da değinen Avcı sözlerini şöyle sürdürdü:
“İskenderun’un yeniden imarı ihyası çok büyük bir sorun. Altyapı zaten batmış gitmiş. İki tane arıtma tesisimiz var sanırım ikisi çalışmıyor. Her taraftan foseptik çıkıyor logarlar çalışmıyor. Altyapı tıkanmış vaziyette. Temizlenmiyor. Daha havalar tam ısınmadan yavaş yavaş zararlı atıklar yüzeye çıkmaya başladı insan sağlığını ciddi biçimde tehdit ediyor. Son 50 senedir 70 senedir bu belediyeyi yönetenlerin suçu bu. Hiç kimse başka bir suçlu aramasın. Geldiler, yönetmeye talip oldular ama yönetemediler. Çaldılar, çırptılar, ihalecilik yaptılar, rantçılık yaptılar, adam kayırdılar liyakatsiz insanları müdür yaptılar, sorumlu yaptılar ama memlekete hiçbir hizmet vermeden çekip gittiler. İskenderun’un yeniden ayağa kaldırılması ve birikmiş sorunları mevcut iktidarla ve mevcut muhalefetle çözülecek sorunlar değil. Bize gerçekten bu işi bilen, işi layıkıyla yapabilecek kadrolar lazım. Bize çalmayacak, rantçılık yapmayacak insanlar lazım ama bizim temel sorunumuz bu…

Biz yöneticileri seçerken maalesef dürüst ve liyakatli insanları seçmiyoruz. Biz iyi siyaset yapanları, iyi yalan söyleyenleri iyi vaatte bulunanları seçiyoruz. Yıllardan beri bu böyle. Bizim insanlarımız kötü falan değil çok özverili ama biz seçerken en kötüsünü seçiyoruz. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak; özellikle işçilerin, emekçilerin, yoksul halkın yanında olmak için varız. Barınma meselesi İskenderun’un en önemli sorunlarından biri. Alt yapı sorunu var. İskenderun’un ulaşım sorunu var. Bunların depremden önce de vardı, depremden sonra beş kat arttı. Bu sorunlar ancak nitelikli kadrolarla bilimsel temelli, iyi niyetli planlamalarla çözülebilir. Biz halkımızla birlikte yöneteceğiz. Biz meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla yöneteceğiz. Partimizden, bilim adamlarından, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarında heyetler oluşturacak. İskenderun’u yeniden inşa etmeye, imar etmeye, yoksul halkımızın barınma sorununu çözmeye birlikte başlayacağız.”

Haber: Yılmaz AKPINAR