CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HATAY’DA; “İKİ AYDA 75 BİN, YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, “İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Amacımız takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturmaktır. Yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu daha başlangıç. Depremden zarar gören şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımız kesintisiz sürecek. Bölge genelinde halen yapımı süren 40 bin konutu da inşaatı tamamlandıkça peyderpey hak sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz. Amacımız takip eden dönemde de her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturmaktır. Böylece temel atmasının üzerinden bir yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız.

“KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”
Defne Hastanesi ile ilgili ne dediler? Yok böyle bir şey dediler. Ne oldu? Biz Defne’yi yaptık. Açılışını da bizzat bu kardeşiniz, bakanıyla, tüm ekibiyle gerçekleştirdi. Çünkü biz yalan üzerine hiçbir zaman hakikati bina etmedik. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak kimse mağdur olmayacak. Bu şehirlerimizin meydanlarını tarihi ve kültürel dokularına uygun şekilde yeniden düzenliyoruz. Yaşadığımız her felaket bize milli birliğimizin devletimizin gücünün önemini hatırlatıyor. Cumhuriyetimizin ilk asrının en büyük kazanımı Hatay’ın vatan topraklarına katılmasıydı. Sözlerime son verirken bugün toprağa verdiğimiz Alev Alatlı hanımefendinin milletimize emanet ettiği şu vasiyetini sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Güneş her gün daha mütekamil bir dünyaya doğmaz. Tarih ezelden ebede dümdüz uzanan bir doğrusal hat değil, devirli bir ulaşımdır. Gün olur en gerideki en öndekinden ilerde olur. Siz istihkamlarınızı güçlendirin. Zor zamanları fırsata çevirin. Aziz ülkemizi ille de bir şeye benzetecekseniz her budağından sürgün atan salkım saçak bir böğürtlen çalısına benzeteceksiniz. Bir sürgünü çiçeğe dururken, diğerinin korumakta, ötekinin meyve vermekte olduğunu görün. Tek bir sürgüne takılıp kalmayın. Bütününe bakmayı adet edinin. Unutmayın ki düz akılla anlaşılmaz, pergele, cetvele gelmez, kendisine has bir kimliği vardır Türkiye’nin. Madem ki son temsilcileriyiz gezegenin iyiliği için yaşatılması elzem bir medeniyetin.” Allah rahmet eylesin. Cenaze namazına katıldık. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun” dedi.
HABER MERKEZİ