BAŞKAN GÜL, BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRDİ

Fen Lisesini kazanan öğrencilere 50 bin, Lisans bölüm kazanan öğrencilere, eğitim hayatları boyunca burs sözü.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, eğitim alanında yaptığı desteklerle öğrencilerin yanında yer almaya devam ediyor. Son olarak, Belen ilçesinde Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavlarına hazırlanan öğrencilere test kitabı dağıtmaya başlayarak destek olan ve aynı zamanda Fen Lisesini kazanan öğrencilere 50 bin, Lisans bölüm kazanan öğrencilere, eğitim hayatları boyunca burs sözü.

Başkan Gül, ilçedeki okullarda eğitim gören ve eğitim hayatları için önemli bir dönüm noktası olan sınavlara hazırlanan öğrencilere, Belen belediyesi olarak ücretsiz test kitabı dağıtarak, sınav sürecinde daha iyi bir şekilde hazırlanmalarına olanak sağladı. Bu adım, öğrencilerin sınav kaygısını azaltmak ve başarılarını artırmak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiren Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Bizler şahsım ve Belen Belediyesi olarak eğitim yaşamınızda her zaman yanınızdayız. Başarılı nesillerin yetişmesi sizin kadar bizlerinde sorumluluğunda, sizlere gireceğiniz sınavlarda başarılar diliyor, lisans bölümlerini kazanan öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca burs desteği vereceğimizi buradan sizlere iletiyorum. Ayrıca LGS sınavında 500 tam puan ya da Fen lisesini kazanan her öğrencimize 50 bin TL’lik bir ödül vereceğimi buradan sizlere açıklıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gül, yaptığı açıklamanın devamında, “Eğitim, geleceğimizin temel taşıdır ve gençlerimizin bu alan da başarılı olmaları için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. LGS ve YKS gibi önemli sınavlara hazırlanan öğrencilerimize destek olmak ve başarılı olanları ödüllendirmek, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Gençlerimizin başarılarına tanıklık etmek ve onları teşvik etmek, ülkemiz geleceğinin daha parlak olması için önemlidir” dedi.

Proje kapsamında İssume Ortaokulu, Gazi Osman Paşa Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu, Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, kitap dağıtımı gerçekleşti.