ÖNTÜRK: ‘BİRLİKTE GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ’

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Arsuz ilçesine bağlı Kale, Işıklı, Tatarlı, Konacık, Tülek, Haymaseki, Avcılar Suyu, Arpaçiftlik ve Akçalı Mahalleleri’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Hizmet belediyeciliği özlemi çeken Arsuz ilçesinde kendisini bayraklarla ve dualarla karşılayan vatandaşlara hitap eden HBB Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı 15 ilçesiyle birlikte kalkındıracaklarını, Hatay’da her vatandaşa dokunan projeleri hayata geçireceklerini belirtti. 6 Şubat’ta tüm Hatay’ın ortak duyguları yaşadığını ifade eden Öntürk, acılarını unutmadan depremde kaybedilen canların yasını tutarak asrın felaketini yaşayan Hatay’ı el birliğiyle ayağa kaldıracaklarını ve 15 ilçesiyle Hatay’da birlikte geleceğe yürüyeceklerini kaydetti.
AK belediyecilik ile Hatay’da yolu bozuk, elektriği suyu kesik, alt ve üstyapısı yarım hiçbir yerleşim yeri kalmayacağını da kaydeden Öntürk, depremin yaralarını sarmaya devam edeceklerini de belirtti.

“TEK DÜŞÜNCEMİZ HATAYLILARIN DERDİNE DERMAN OLMAK”
Hatay’ın 15 ilçesinin AK belediyeciliğin hizmetlerine ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Öntürk, gece gündüz demeden Hataylı vatandaşların derdine derman olmanın tek düşüncesi olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Öntürk konuşmasında; “İnsanın hayatında öyle dönemler, öyle anlar vardır ki bütün farklı düşünceler bütün farklılıklar anlamını yitirir. Ne yazık bizler böyle bir anı, binlerce yılda bir olabilecek bir sarsıntıyı, asrın felaketini hep birlikte yaşadık. Birçoğumuz en yakınlarını kaybetti, birçoğumuz malını mülkünü kaybetti. Acılarımız hiçbir kelimeye, hiçbir cümleye sığmayacak kadar derin, hiçbir anlatıya konu olmayacak kadar yakıcıydı. Allah depremde kaybettiğimiz yakınlarımıza rahmet eylesin. Geride kalan siz kıymetli hemşerilerime sabırlar ihsan eylesin. Allah her birimizin sabrını artırsın” ifadelerini kullandı.

“ZAHMETİ DE RAHMETİ DE BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”
Hataylıların dil, din, görüş fark etmeksizin kardeş olduklarını vurgulayan Öntürk; “Deprem olduğu ilk andan bu yana Hatay’ımızın ve Hataylılarımızın yaralarını sarmak için gayret içerisindeyiz. Gece gündüz demeden nasıl olurda Hataylı bir kardeşimizin derdine derman olabiliriz düşüncesindeyiz. Çünkü bizler Hataylıyız. Bizler kardeşiz. Bizler kaderdaşız. Bu yüzden rahmeti de zahmeti de birlikte yaşayacak ve birlikte geleceğe yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.
Hatay’ın makus kaderini değiştirebilmek için 31 Mart’ta vatandaşlardan destek beklediğini ifade eden Öntürk, ziyaretlerde vatandaşların isteklerini de dinledi. MHP Arsuz İlçe Teşkilatını da ziyaret eden Başkan Adayı Öntürk, Cumhur İttifakı’nın birlik ruhunu gayretle sürdüreceklerini belirtti.